Ritimsiz ve uyumsuzdu

Fatih Terim, Kayserispor maçı 11'inden 8 oyuncuyu rotasyona sokunca Alanya karşısında uyumsuz bir Galatasaray izledik. 4-6-0 oyun anlayışıyla sahada yer alan sarı-kırmızılı futbolcular bireysel becerilerini ön plana çıkarmaya çalıştılar.

G.Saray santrfor sistemiyle oynasaydı Alanya savunmasının göbeğindeki Tzavellas-Coulker ikilisi bu kadar rahat edemezdi. Alanyaspor dersini o kadar iyi çalışmış ki Galatasaray'a geniş alan bırakmadı. Çok koşarak Lemina ve Belhanda başta olmak üzere tüm Galatasaraylı oyuncuların geçiş oyununa izin vermediler.
Bu kadar derin rotasyon gerekli miydi? Ben Galatasaray'ın kupayı ikinci plana ittiğini düşünmüyorum. Ancak birbirleriyle oynama alışkanlığı olmayan oyunculardan kurulu Galatasaray sahada dilsiz, ritimsiz ve lidersiz bir görüntü çizdi.
Belhanda; Lemina'nın tüm oyun düzenini bozdu. Faslı futbolcu, oyunun hep kendisi üzerinden oynanmasını istiyor.
Belhanda'nın bu bencilliği hem Lemina'ya hem de takıma ciddi zarar verdi.
Erol Bulut, Terim gibi derin bir rotasyona gitmedi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İcardi’den kendin pişir kendin ye 22 Nisan 2024 | 205 Okunma Kadife ayaklı Hakim Ziyech 16 Nisan 2024 | 499 Okunma Kartal’a 4 forvet bile çare olmadı 14 Nisan 2024 | 78 Okunma F.Bahçe tarihi bu kararı yazacak! 11 Nisan 2024 | 567 Okunma Türk futbolunun birliğe ihtiyacı var 08 Nisan 2024 | 142 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar