Ümit Özdağ nerede yanlış yaptı; "makarnacılar" 15 bin lira seçim rüşvetine dönüp bakmadı bile!

Fazla geçmiş değil. 2022’nin Ekim ayında, Ümit Özdağ ne diyordu: “Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olursa, HDP-PKK güçlenir…Sonunda bir iç savaş çıkar.”Aynı Ümit...

Fazla geçmiş değil. 2022’nin Ekim ayında, Ümit Özdağ ne diyordu: “Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olursa, HDP-PKK güçlenir…Sonunda bir iç savaş çıkar.”

Aynı Ümit Özdağ, şimdi Kemal Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yapmaya hazırlanıyor (muhtemelen bugün açıklayacak). Peki ne değişti?

Kılıçdaroğlu mu değişti? HDP mi değişti? PKK mı değişti?

Üçü de değişmedi. 2022 Ekim’in de durdukları yerde duruyorlar. Aslında değişen Ümit Özdağ da değil. Özdağ, Kılıçdaroğlu yerine Yavaş’ın aday gösterilmesini istiyordu ve bunun için Kılıçdaroğlu’na, “Seçilirse iç savaş çıkar” bile diyebildi.

Çünkü Ümit Özdağ da başından beri Erdoğan karşıtı. Başından beri, “Ne pahasına olursa olsun Erdoğan’a seçimi kazandırmama” cephesinde. Şimdi Kılıçdaroğlu’na bir protokol imzalatıp, bunu gerekçe göstererek O’nu destekleyecek. Ancak, Zafer Partisi seçmeni bunu kabullenecek mi? Göreceğiz. Zafer Partisi’nin aldığı yüzde 2,23’ün içinde Sinan Oğan faktörünün yüzde kaç etkisi var? Bunu da göreceğiz.

Özdağ, Kılıçdaroğlu ile bir protokol imzalayacakmış. Çok merak ediyorum. Bu protokole, “PKK ve FETÖ eli kanlı iki terör örgütüdür. Bunlarla mücadelemiz ölümüne devam edecek. PKK’nın siyasi kanadı olan HDP ile de hiçbir bağımız olamaz. Suriye ve Libya’da çıkarlarımız için kalmaya devam edeceğiz. Mavi Vatan kırmızı çizgimizdir” yazdırabilecek mi? Yoksa Kılıçdaroğlu o protokole her zaman olduğu gibi, “Terörün her türlüsüne karşıyız, Suriyelileri göndereceğiz” yazmakla yetinecek ve Özdağ da bununla Zafer Partisi seçmeninin gözünü boyayacak mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Irak gezisinin şifreleri İsrail Ortadoğu’da dünya savaşı mı çıkaracak? 23 Nisan 2024 | 319 Okunma Erdoğan “bitti” demeden bitmez mi? Kaç yeni parti kuruluyor? Kaç parti kapanır? 19 Nisan 2024 | 1.778 Okunma Davul zurnayla saldırı mı olur? İran, İsrail ve Amerika’ya bundan daha büyük bir iyilik yapamazdı! 16 Nisan 2024 | 817 Okunma ÖZEL’İN ERDOĞAN’I ARAMASI NE ANLAMA GELİYOR? YRP’NİN STRATEJİK HATASI 12 Nisan 2024 | 2.057 Okunma AK Parti giderse YRP, SP, DEVA, Gelecek mi iktidar olacak? 09 Nisan 2024 | 611 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar