Suriye’yi resmen bölüyorlar Sırada hangi ülke var?

 Amerika’nın daha önceki planlarında Suriye’nin dört parçaya bölünmesi öngörülüyordu.Tabii buna sadece ABD’nin planı demek doğru değil. En azından bölgedeki koalisyonun, yani ABD...

 

Amerika’nın daha önceki planlarında Suriye’nin dört parçaya bölünmesi öngörülüyordu.

Tabii buna sadece ABD’nin planı demek doğru değil. En azından bölgedeki koalisyonun, yani ABD, İngiltere, Fransa ve Suriye’nin ortak planı. Koalisyonun görünmeyen daimi ortağı İsrail de bunlara dahil.

Türkiye her zaman Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunuyor. Suriye rejimi ve Esad bile Türkiye kadar bu toprak bütünlüğüne sahip çıkmıyor.

Terör örgütü PKK/PYD/YPG, Suriye’nin kuzeyinde işgal ettikleri bölgede bir sözde seçim yapma hazırlığında. Ancak bu seçimler gerçekleşecek mi? Türkiye buna izin verecek mi?

Barzani de Kuzey Irak’ta bölgesel yönetiminin bağımsızlığı için referanduma gitmek istemişti. Ancak Türkiye ağırlığını koyup “rest” çekince, 24 saat kala referandum iptal edilmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsmet İnönü, giderayak bunu da yapmış? 26 Temmuz 2024 | 2.351 Okunma Üçüncü dünya savaşı çıkmadan İsrail’i kim durdurabilir? 23 Temmuz 2024 | 1.582 Okunma Hayvanseverler insan sevmez mi? 19 Temmuz 2024 | 196 Okunma ABD başkanlarını kim vuruyor? 15 Temmuz’u ABD mi yaptırdı? 16 Temmuz 2024 | 1.375 Okunma Devlet aklı, doğru olanı biliyor ve uyguluyor 12 Temmuz 2024 | 1.508 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar