Seçim ilk turda biter mi ve Rusya 14 Mayıs seçimlerinin neresinde?

ABD’nin 1948’de Yunanistan ve Türkiye’yi Marshall yardımları ile kontrol altına almasının temel sebebi, Rusya’ya karşı iki ileri karakol oluşturmaktı.Türkiye için konuşacak olursak, ABD, hibe silahlarla...

ABD’nin 1948’de Yunanistan ve Türkiye’yi Marshall yardımları ile kontrol altına almasının temel sebebi, Rusya’ya karşı iki ileri karakol oluşturmaktı.

Türkiye için konuşacak olursak, ABD, hibe silahlarla Türk ordusunu idare ederken, Rusya’ya karşı caydırıcılığı Türkiye’de kurduğu Amerikan askeri üslerinde saklıydı. Amerika için Türkiye her daim Rusya’nın hasmı/düşmanı olmak zorundaydı. Komünizmle mücadele dernekleri kurdurarak; “Allahsız Rusya”ya karşı bir cephe oluşturmasının nedeni de buydu.

Menderes, Özal, Demirel, Rusya ile iş tuttukları için Amerika tarafından cezalandırıldı.

Ecevit ve Erbakan ABD ile iş tutmadıkları için siyasi hayatları bitirildi.

Peki şimdi Amerika-Rusya denkleminde 14 Mayıs seçimlerine dönük hangi pozisyonlara hazırlanıyor?

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun dış politika danışmanı Ünal Çeviköz, Newsweek Dergisi’ne yaptığı açıklamada üç şeye vurgu yaptı: NATO’ya bağlılık, S-400’leri ABD’nin istediği şekilde çözme sözü ve Rusya’ya yaptırımlara uyarak, Rusya’ya Türkiye’nin bir NATO üyesi olduğunun hatırlatılması.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’liler kazanırsa enflasyon sıfıra mı düşecek? 26 Mart 2024 | 553 Okunma Kürdistan’ı kurmak isteyenler “beka” kelimesini duyunca çılgına dönüyor! 22 Mart 2024 | 529 Okunma CHP’deki Ali Cengiz oyunları turpun büyüğü heybede! 19 Mart 2024 | 2.118 Okunma Para kuleleri ile ilgili Kılıçdaroğlu’nun bildikleri ve yalancı anketler 15 Mart 2024 | 1.072 Okunma Özel, İmamoğlu, Yavaş neden bir araya gelmiyor? 12 Mart 2024 | 620 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar