Kılıçdaroğlu Muharrem İnce’yi de pes ettirebilecek mi? İnce’nin direnci neden Akşener’den daha güçlü?

Eğer, Millet İttifakı’nın iki büyük bileşeni İYİ Parti ve CHP’nin tek amacının, Erdoğan iktidarına son vermek olduğunu düşünüyorsanız fena halde yanılıyorsunuz.İdeolojisi...

Eğer, Millet İttifakı’nın iki büyük bileşeni İYİ Parti ve CHP’nin tek amacının, Erdoğan iktidarına son vermek olduğunu düşünüyorsanız fena halde yanılıyorsunuz.

İdeolojisi, seçmen tipolojisi, genetik kodları birbirinden farklı yedi partiyi bir araya getirmenin dışa dönük nedeni, Erdoğan karşıtlığıydı. İşte bu yedi parti bir araya gelirken, CHP ve İYİ Parti’nin hesapları farklıydı. İmamoğlu ya da Yavaş aday olursa, seçimlerden sonra yükselen yıldız Akşener olacaktı. Akşener’in seçimin parsasını toplaması, Masa'daki diğer muhafazakâr partilerin hiçbirinin işine gelmeyecekti. Oysa, muhafazakârların 70 yıldır mücadele ettiği ve kısa süreceğine inandıkları CHP iktidarından sonra SP, DEVA, Gelecek ve DP’nin iddiasının sürebilmesi için bir başka muhafazakâr, yani İYİ Parti’nin umut haline gelmemesi gerekiyordu. İşte muhafazakâr dörtlünün Kılıçdaroğlu ekseninde birleşmesinin temel nedeni tam da buydu. Yavaş ya da İmamoğlu aday olur ve kazanırsa, bu yalnızca İYİ Parti’nin zorlu bir mücadele sonrası kazandığı başarının diploması olacaktı. Kılıçdaroğlu siyaset sahnesinden silinecek, diğer dört parti, İYİ Parti’nin kuyruğuna takılarak siyaset yapmak zorunda kalacaktı.

Akşener, Yavaş ya da İmamoğlu’nu Masa'ya getirme fırsatı bile bulamadan paketlendi. Ne olduğunu anlayıp Masa'dan çekilince, önceden hazırlanan pimi çekilmiş bomba, tehdit ve şantaj parçacıklarıyla İYİ Parti’nin tepesinde patladı. İYİ Parti paniklemeyip birkaç gün beklese rüzgâr dönebilirdi. Ama korku galip geldi. Akşener, geri viteste gaza basarak Masa'ya döndü. Hiç kimseyi tatmin etmeyecek bir manevrayla.

Şimdi Akşener ve İYİ Parti’ye atılan, İYİ Parti’nin parça tesirli bomba olduğunu sandığı ama aslında ses bombasından öte etkisi olmayan suni patlayıcı, Muharrem İnce’nin üzerinde denenmek isteniyor.

İnce, Kılıçdaroğlu’nun ilk turda seçilmesini engelleyeceği gerekçesiyle topa tutuluyor.

Ancak unuttukları bir şey var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’liler kazanırsa enflasyon sıfıra mı düşecek? 26 Mart 2024 | 553 Okunma Kürdistan’ı kurmak isteyenler “beka” kelimesini duyunca çılgına dönüyor! 22 Mart 2024 | 529 Okunma CHP’deki Ali Cengiz oyunları turpun büyüğü heybede! 19 Mart 2024 | 2.118 Okunma Para kuleleri ile ilgili Kılıçdaroğlu’nun bildikleri ve yalancı anketler 15 Mart 2024 | 1.072 Okunma Özel, İmamoğlu, Yavaş neden bir araya gelmiyor? 12 Mart 2024 | 620 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar