Kılıçdaroğlu göründüğü gibi biri mi?

Tv100 Gazetesi Yazarı Latif Şimşek'in bugünkü (05.11.2022)''Kılıçdaroğlu göründüğü gibi biri mi?'' başlıklı yazısı.

Birkaç gün önce Ankara’da herkesin yakından tanıdığı, benim de dostum olan, hemen her parti tarafından sevilen, tanınmış bir emekli askerle konuştum. Söz Sayın Kılıçdaroğlu’ndan ve son söylediği akıllara ziyan, “Türkiye’nin cari açığı kapatmak için uyuşturucu parasını kullandığı” iddialarından açıldı. “Kemal Bey bildiğiniz gibi biri değil” dedi. Laf döndü dolaştı, 15 Temmuz’dan sonra darbeye karşı duruşu simgeleyen Yenikapı Mitingi'ne geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yenikapı Mitingi'ne bütün partilerin katılmasına büyük önem verdiğini, Kemal Bey’in mitinge katılması için görüşme yapmak üzere kendisinin görevlendirildiğini söyledi. Şunları anlattı: “Herkes Kemal Bey’in o mitinge istemeyerek katıldığını falan söyler. Hiç öyle değil. Darbeye karşı duruşu netti. Mitingle ilgili ayrıntıları konuştuk. Sonra ben Binali Bey’e gittim. Durumu anlattım. Binali Bey, Kılıçdaroğlu ile görüştü. Sonuçta mitinge katıldı. Kemal Bey göründüğü gibi biri değil.”

“YPG TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR”

Eyvallah.

Bakacağız: Kemal Bey göründüğü gibi biri değil mi, yoksa görünen köy kılavuz istemez mi?

Önce Kemal Bey’in nasıl göründüğüne bakalım.

Eskiden başlayalım; tarih 2 Ekim 2014. Kemal Bey, “YPG terör örgütü değildir” diyor.

Hadi bunu 2014 şartlarında söylediğini varsayalım.

Tarih 26 Şubat 2016. Kemal Bey, “PYD’ye terörist örgüt diyor musunuz?” sorusuna bu kez şu cevabı veriyor: “Eğer bir örgüt silahlı bir terör örgütüyle ilişkilerini hala sürdürüyorsa, onu terör örgütü olarak kabul etmek gerekiyor. Bir örgüt eğer gerçekten PKK terör örgütüyle arasına mesafe koyuyorsa, o örgütü kınıyorsa, biz terör örgütü değiliz diye net ve somut bir açıklama yapıyorsa elbette biz bu açıklamaya önem veririz.”

İkinci cümleye dikkat; PYD’yi, PKK ile arasına mesafe koyan, “Biz terör örgütü değiliz” diye net ve somut açıklama yapan bir örgüt olarak tanımlıyor.

Kılıçdaroğlu, açık ve net “PYD terör örgütüdür” demiyor.

ŞECAATİN ARZ EDERKEN SİRKATİN SÖYLEMEK!

Hakkını teslim edelim, 2018’de grup tolantısında, Erdoğan’ın, “Yiğitsen çık söyle; PKK- PYD terör örgütü müdür?"  sorusuna, “Bunlar terör örgütüdür” diye kısa ve “PKK/PYD” adını kullanmadan karşılık veriyor. Hepsi o kadar.

Sayfaları hızlı çevirelim.

Tarih 26 Ekim 2021. CHP, Suriye ve Irak’a sınır ötesi operasyonunun iki yıl daha uzatılmasını öngören tezkereye HDP ile birlikte “hayır” oyu veriyor.

Hani PYD ve PKK terör örgütüydü?

Bu tezkereye “hayır” oyu vermenin anlamı; “PKK ve PYD’ye operasyona karşıyım” demekten başka bir şey değildir. Şecaatin arz ederken sirkatin söylemek.

Haziran 2022 Libya tezkeresine CHP yine HDP ile “hayır” diyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan “bitti” demeden bitmez mi? Kaç yeni parti kuruluyor? Kaç parti kapanır? 19 Nisan 2024 | 1.427 Okunma Davul zurnayla saldırı mı olur? İran, İsrail ve Amerika’ya bundan daha büyük bir iyilik yapamazdı! 16 Nisan 2024 | 810 Okunma ÖZEL’İN ERDOĞAN’I ARAMASI NE ANLAMA GELİYOR? YRP’NİN STRATEJİK HATASI 12 Nisan 2024 | 1.647 Okunma AK Parti giderse YRP, SP, DEVA, Gelecek mi iktidar olacak? 09 Nisan 2024 | 610 Okunma Ak Parti’de değişim süreci başlayacak mı? Erdoğan gereğini yapacak mı? 05 Nisan 2024 | 759 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar