Kemal Kılıçdaroğlu'nun gizlemeye çalıştığı seçim vaatleri!

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi yönetmeye talip olduğu için geleceğe dönük kimi vaatlerde bulunması son derece doğaldı. Millî gelirin...

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi yönetmeye talip olduğu için geleceğe dönük kimi vaatlerde bulunması son derece doğaldı. Millî gelirin artırılmasından, fiyatların düşürülmesine, tarımla ilgili konulardan, Merkez Bankası’nın nasıl yönetileceğine kadar pek çok vaadi vardı. Hepsi olasıydı.

Bunların dışında Kılıçdaroğlu’nun seçim sathı mailine girmeden önce yüksek perdeden dillendirdiği ama şimdilerde hem kendisinin hem de ittifak ortaklarının hiç ağzına almadığı, ancak seçmeni derinden etkileyecek bazı vaatler var.

“YEREL YÖNETİMLERDE ÖZERKLİK ŞARTINI YERİNE GETİRMEK"

Kılıçdaroğlu “yerel yönetimde özerklik şartı”nı, ilk kez CHP Genel Başkanı olduktan sonra, 2011 yılında memleketi Tunceli’de düzenlediği mitingde dile getirdi. Türkiye’nin, 1992’de Avrupa Yerel Yönetimler şartına koyduğu tüm çekinceleri kaldıracaklarını söyledi. Aynı tarihlerde, şimdiki HDP’nin izdüşümü olan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ise yerel yönetimler yerine, bölünmenin ilk adımı olan “Demokratik Özerklik” taleplerini ifade ediyordu. Kemal Bey, 2014 yılındaki CHP Kurultayı’nda “Yerel yönetimler özerklik şartını mutlaka getireceğiz” diye adeta haykırıyordu. (Her iki konuşmanın görüntülerine internetten ulaşabilirsiniz.)

Peki şimdiki konuşmalarında hiç Kılıçdaroğlu’ndan bunu duyan var mı? Hayır. Peki neden? Çünkü bu millet, Avrupa’nın dayattığı yerel yönetimlerde özerklik şartının, daha sonra başka taleplerle şekillenip, Türkiye’yi bölünmeye götürecek sürecin başlangıcı olacağını biliyor. Milletin oyuna talip bir liderin, bu hassas konuları seçime çeyrek kala tekrar anlatması yarar sağlar mı?

“KAYYUM ATAMALARINA SON VERİLECEK"

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Irak gezisinin şifreleri İsrail Ortadoğu’da dünya savaşı mı çıkaracak? 23 Nisan 2024 | 582 Okunma Erdoğan “bitti” demeden bitmez mi? Kaç yeni parti kuruluyor? Kaç parti kapanır? 19 Nisan 2024 | 1.780 Okunma Davul zurnayla saldırı mı olur? İran, İsrail ve Amerika’ya bundan daha büyük bir iyilik yapamazdı! 16 Nisan 2024 | 821 Okunma ÖZEL’İN ERDOĞAN’I ARAMASI NE ANLAMA GELİYOR? YRP’NİN STRATEJİK HATASI 12 Nisan 2024 | 2.067 Okunma AK Parti giderse YRP, SP, DEVA, Gelecek mi iktidar olacak? 09 Nisan 2024 | 612 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar