İşte seçim sonucunu belirleyecek farkındalıklar

Türkiye Mayıs başında büyük bir şölene hazırlanıyor.Savunma sanayiinde Türkiye’nin ürettiği tüm uçak, İHA, SİHA, helikopter ve füzeler Ankara’da ve hepsi bir arada Mayıs’ın ilk...

Türkiye Mayıs başında büyük bir şölene hazırlanıyor.

Savunma sanayiinde Türkiye’nin ürettiği tüm uçak, İHA, SİHA, helikopter ve füzeler Ankara’da ve hepsi bir arada Mayıs’ın ilk günlerinde Türk Milleti önünde toplu gösteriye çıkacak.

Ankara’da on binlerce belki de yüzbinlerce kişi, TUSAŞ tarafından üretilen MMU (Milli Muharip Savaş Uçağı), HÜRKUŞ ve HÜRJET uçaklarının yanı sıra, İHA ve SİHA’ları, yani ANKA, ANKA 3 ve Aksungur’u, bunların yanında, yerli ve milli helikopterler; ATAK, ATAK 2 ve çok amaçlı helikopterleri gökyüzünde süzülürken izleyecekler. Televizyonlar, Türkiye’nin gurur abidelerini canlı yayınlarla 85 milyona ulaştıracak.

Bayraktar tarafından üretilen ve şimdiden dünyanın önde gelen ülkelerinden sipariş üstüne sipariş alan, TB2, Akıncı ve insansız savaş uçağı Kızılelma da aynı gün ve aynı yerde Ankara semalarında gösteri uçuşu yapacak. Türkiye’nin kalbinin Ankara’da atacağı bu anlamlı törenin TUSAŞ tesislerinde yapılması bekleniyor.

Bir çırpıda kolayca adlarını saydığımız bu insansız/silahlı hava araçları, insansız savaş uçağı, yerli ve milli helikopterler, muharip savaş uçaklarının yapıldığı zamana Türkiye öyle çok da kolay gelmedi. Türkiye’nin bu teknolojiye sahip olması, üretime geçmesi tam tamına yüz yılı buldu.

Atatürk’ün, “İstikbal göklerdedir” diyerek hayalini kurduğu uçak sanayisini hayata geçirmek Cumhuriyetin 100. Yılında Ak Parti İktidarına ve Erdoğan’a nasip oldu. “Nasip” derken, bu bir “piyango” meselesi değil elbette. İstikrar, kararlılık ve özveriyle alınmış bir yolun sonucunda ulaşılan hedef.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Irak gezisinin şifreleri İsrail Ortadoğu’da dünya savaşı mı çıkaracak? 23 Nisan 2024 | 548 Okunma Erdoğan “bitti” demeden bitmez mi? Kaç yeni parti kuruluyor? Kaç parti kapanır? 19 Nisan 2024 | 1.779 Okunma Davul zurnayla saldırı mı olur? İran, İsrail ve Amerika’ya bundan daha büyük bir iyilik yapamazdı! 16 Nisan 2024 | 821 Okunma ÖZEL’İN ERDOĞAN’I ARAMASI NE ANLAMA GELİYOR? YRP’NİN STRATEJİK HATASI 12 Nisan 2024 | 2.067 Okunma AK Parti giderse YRP, SP, DEVA, Gelecek mi iktidar olacak? 09 Nisan 2024 | 612 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar