İlk kurşunu sıkan Hasan Tahsin gazeteciydi!

Tv100 Gazetesi Yazarı Latif Şimşek'in bugünkü (29.10.2022)''İlk kurşunu sıkan Hasan Tahsin gazeteciydi!'' başlıklı yazısı.

Gazeteci eleştirir. Bazen acımasızca eleştirir.

Bu haberciliğin, mesleğin doğasının tam da merkezindeki bir olgu.

Ama gazeteci takdir etmesini, yeri geldiğinde yüreklendirmesini de bilmelidir.

Kişilerle kurumları, devletle siyasetçiyi ayırt eden entelektüel, aydın kişidir gazeteci. Kişileri, siyasetçiyi eleştirmekle, kurumları ve devleti yıpratmak aynı şey değildir.

“Türkiye Yüzyılı” buluşmasına, davet edilen ve muhalif kimliğiyle tanınan gazetecilerden gelenler de oldu gelmeyenler de. Tek tek isimlerini sayacak değilim.

Gelenler, doğru olanı yaptı. Eminim bundan sonraki buluşmalara da davet edileceklerdir. Onlar da bu ülkenin insanı, bu ülkenin gazetecisi. Erdoğan’ın bu ülkede herkesin cumhurbaşkanı olduğu gibi, iktidarın, ülkenin iktidarı olduğu gibi.

Toplantıya katılanlar, kendi mahallelerindeki bir grup tarafından eleştirildiler, eleştirilecekler.

Katılanların da katılmayanları eleştirme hakkı var.

MEDYA İLE İLETİŞİM

Gazetecinin mesleğini yaparken, haber kaynaklarına ya da doğrudan haberin kendisine kin besleme lüksü var mıdır? Cumhurbaşkanı’nın, bütün bakanların, devletin ve bürokrasinin zirvesinin katıldığı bir toplantıyı protesto etmek mi, orada bulunup gözlemlemek, eleştiri konusu bir şey varsa eleştirmek, övülecek şey varsa övmek mi doğrudur?

Medya ile iletişim konusunda,  AK Parti’nin de, CHP’nin de sorunları var. Gazetecileri, “kendilerinden olanlar”, “kendilerinden olmayanlar” şeklinde kategorize ettiler. Bunda gazeteciler olarak bizim hiç mi kabahatimiz yok?

Başından bu yana AK Parti’yi ötekileştirerek, kendilerince bir cephe oluşturan, solda duran arkadaşlar başlattı bu akımı. Onların AK Parti hasımlığı, AK Parti yandaşı medyayı üretti. AK Parti’yi yaşam tarzı olarak kendine uzak bulan laik, seküler gazeteciler, ne yazık ki geçmişte AK Parti’nin kapatılması için çaba harcadılar, manşetler attılar.

Müdahale için, TSK’yı tahrik ettiler. “Genç subaylar rahatsız” manşeti hâlâ hafızamızda tazeliğini koruyor.

“Kaosa kalkan 367 el” manşetini unutmadık. 2006’daki Danıştay saldırısını AK Parti’ye havale etme çabaları,  kapatma davasına malzeme biriktirme gayretlerini nereye koyacağız?

Çuvaldızı batırırken, iğneyi bir kenara koyduğumu düşünmeyin!

Bizim de CHP’yi acımasızca eleştirdiğimiz zamanlar oldu. Karşı mahalleden bakıldığında aynı şeyleri bize söyleyenler de olacaktır.

İLK KURŞUNU HASAN TAHSİN SIKTI

Ben diyorum ki, devlet, millet söz konusu olduğunda, kılı kırk yarmalıyız. MİT tırları konusunda, zarar verilmek istenen devletin kendisiydi. Tıpkı, kimyasal yalanında Türk Ordusu’nun itibarını hedefe koyanlar gibi, MİT tırları haberleriyle de Türkiye’yi köşeye sıkıştırmaya çalışanların ekmeğine yağ sürülüyordu. Terör örgütü FETÖ’nün bu alçaklığı tezgahladığı anlaşılınca kimileri geri adım attı. Ama işin içinden bir CHP milletvekili çıktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ı tasfiye planları yeni değil, seçim için “akıl” ne diyor? 29 Mart 2024 | 3 Okunma CHP’liler kazanırsa enflasyon sıfıra mı düşecek? 26 Mart 2024 | 553 Okunma Kürdistan’ı kurmak isteyenler “beka” kelimesini duyunca çılgına dönüyor! 22 Mart 2024 | 529 Okunma CHP’deki Ali Cengiz oyunları turpun büyüğü heybede! 19 Mart 2024 | 2.119 Okunma Para kuleleri ile ilgili Kılıçdaroğlu’nun bildikleri ve yalancı anketler 15 Mart 2024 | 1.073 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar