Hesap 28 Mayıs'ta da müsait olmayacak gibi; Kılıçdaroğlu'nun yazdığı çek karşılıksız çıktı

Kurgu meşhurdur bilirsiniz.Cebinizde beş kuruş yoktur. Lüks bir galeriye gider son model bir araba alırsınız. Altın renkli kalemle bir çek yazarsınız. Çek karşılıksız çıkar, patron peşinize...

Kurgu meşhurdur bilirsiniz.

Cebinizde beş kuruş yoktur. Lüks bir galeriye gider son model bir araba alırsınız. Altın renkli kalemle bir çek yazarsınız. Çek karşılıksız çıkar, patron peşinize düşer. Para olmadığı için bir temiz dayak yersiniz. Arabayı da elinizden alırlar.

Kemal Kılıçdaroğlu da tek başına Erdoğan’ı yenmeye gözü kesmeyince, önce altılı, ardından sekizli ve Özdağ ile dokuzlu olan Masa'ya oturdu. Biraz ülkücülük, biraz İslamcılık, biraz demokratlık, biraz Kürtçülük siparişi verdi. Hal böyle olunca ve hesap kabarınca, Kemal Bey, Masa'daki herkese 14 Mayıs vadeli birer çek yazdı. Her çek de vadesinde ödenmek üzere birer cumhurbaşkanlığı, bir ya da birkaç bakanlık, yerel yönetimlerde özerklik, FETÖ’ye af, Demirtaş’a özgürlük, Suriye ve Libya’dan çekilmek vesaire vardı.

Kılıçdaroğlu, Masa'ya oturanlara yazdığı çekleri vadesinde yani 14 Mayıs’ta ödeyemedi.

Başka bir anlamda Kılıçdaroğlu’nun yazdığı çekler karşılıksız çıktı.

Kılıçdaroğlu çeklerden kiminin üzerine yüzde 55, kimine 58, kimine 60 yazmıştı. Hatta hızını alamamış bir tanesine 70’i bile kondurmuştu. (Bir röportajda, “Yüzde 70  bile alırım neden olmasın”  demişti.)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ÖZEL’İN ERDOĞAN’I ARAMASI NE ANLAMA GELİYOR? YRP’NİN STRATEJİK HATASI 12 Nisan 2024 | 1.605 Okunma AK Parti giderse YRP, SP, DEVA, Gelecek mi iktidar olacak? 09 Nisan 2024 | 607 Okunma Ak Parti’de değişim süreci başlayacak mı? Erdoğan gereğini yapacak mı? 05 Nisan 2024 | 756 Okunma Seçim sonucu ne diyor? Şimdi ne olacak? 02 Nisan 2024 | 1.775 Okunma Erdoğan’ı tasfiye planları yeni değil, seçim için “akıl” ne diyor? 29 Mart 2024 | 699 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar