Fakıbaba önce savcının kapısını çalmalıydı!

Tv100 Gazetesi Yazarı Latif Şimşek'in bugünkü (22.10.2022)''Fakıbaba önce savcının kapısını çalmalıydı!'' başlıklı yazısı.

Elbette her siyasetçinin istifa etme hakkı var.

Son istifa AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’dan geldi.

Fakıbaba’nın İYİ Parti’yi tercih etmesi de, İYİ Parti adına genel anlamda artı puan yazdırabilir. Ancak Şanlıurfa siyasal dinamiklerinde iki artı iki her zaman dört etmiyor. Zor bir bölge.

Fakıbaba’nın AK Parti’deki siyaset hayatı hep gel-git’lerle dolu. Ama Şanlıurfa özelinde hafife alınacak bir isim de değil. AK Parti aday göstermeyince, bağımsız belediye başkanı seçilmeyi başarmıştı. Sonra yine AK Parti’ye döndü.

İstifa üzerine Şanlıurfa’dan çok sayıda gazeteci ve siyasetçiyle görüştüm. AK Parti’ye yakın isimler, Fakıbaba’nın Urfa’da sevildiğini ancak kişisel bir tabanı olmadığını söylüyorlar.

Bağımsız aday olduğunda, Şanlıurfalıların mağdur edildiğine inandıkları için desteklediğini, AK Parti tabanından da ciddi oy aldığını anlatıyorlar. Fakıbaba’nın İYİ Parti’ye geçmekle siyasal bir tercih yaptığını, bu nedenle şehirdeki bağımsız kitlesini kaybettiğini ileri süren de çok isim var. Anladığım kadarıyla, Fakıbaba’nın İYİ Parti adına Urfa’da neler yapabileceği, İYİ Parti’nin ünlü aşiretlerden alacağı desteğe bağlı. Ama aşiretlerin oyu hiçbir parti için çantada keklik değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Irak gezisinin şifreleri İsrail Ortadoğu’da dünya savaşı mı çıkaracak? 23 Nisan 2024 | 579 Okunma Erdoğan “bitti” demeden bitmez mi? Kaç yeni parti kuruluyor? Kaç parti kapanır? 19 Nisan 2024 | 1.780 Okunma Davul zurnayla saldırı mı olur? İran, İsrail ve Amerika’ya bundan daha büyük bir iyilik yapamazdı! 16 Nisan 2024 | 821 Okunma ÖZEL’İN ERDOĞAN’I ARAMASI NE ANLAMA GELİYOR? YRP’NİN STRATEJİK HATASI 12 Nisan 2024 | 2.067 Okunma AK Parti giderse YRP, SP, DEVA, Gelecek mi iktidar olacak? 09 Nisan 2024 | 612 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum