Erdoğan neden kazanacak, Kılıçdaroğlu neden kaybedecek?

PKK/PYD terör örgütü ve siyasi uzantıları HDP/Yeşil Sol'un Türkiye’yi bölme çabaları Türkiye için bir beka sorunudur ancak bundan ibaret değildir.Bunları da kontrol altında tutan, Amerika ve...

PKK/PYD terör örgütü ve siyasi uzantıları HDP/Yeşil Sol'un Türkiye’yi bölme çabaları Türkiye için bir beka sorunudur ancak bundan ibaret değildir.

Bunları da kontrol altında tutan, Amerika ve Avrupa’nın Türkiye’yi eski dar alanına hapsetme güdüsü, içinde PKK’nın da olduğu bir proje ile daha ön plandadır.

1947-48 Truman Doktrini ve ardından Türkiye’ye çaresizce dayatılan Marshall yardımlarından başlamak gerekiyor. İnönü’nün tek parti döneminde “can simidi” gibi sarıldığı Amerika, bu yardımlarla rehin aldığı Türkiye’yi 2000’lere kadar kayıtsız-şartsız yönetti, yönlendirdi.

Ne yazık ki Menderes de 1960’a kadar, İnönü’nün rehinliğini sürdürmek zorunda kaldı. Türkiye’nin ABD’nin boyunduruğundan kurtulmadan bir adım yürüyemeyeceğini gören Menderes, Rusya’ya yakınlaştığında alçak bir darbe ve ardından gelen idam kararıyla bedel ödedi.

Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta seçimi kazanmasının en önemli gerekçesinin, ABD’nin önüne Türkiye’nin çıkarlarını koyması ve bundan ödün vermemesi olmalı. Trump’ın ve Biden’ın, “Türkiye’yi ekonomik olarak ardından muhalefetle iş birliği yaparak mahvetme” tehditlerinin altının boş olmadığını bu süreçte gördük ve yaşadık. Türkiye için birincil “beka” meselesi ABD’nin boyunduruğundan kurtulmaktı ve Erdoğan bunu başardı.

ABD’nin boyunduruğundan kurtulmak, yerli İHA ve SİHA’ları üreterek, PKK’yı bitme noktasına getirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Irak gezisinin şifreleri İsrail Ortadoğu’da dünya savaşı mı çıkaracak? 23 Nisan 2024 | 582 Okunma Erdoğan “bitti” demeden bitmez mi? Kaç yeni parti kuruluyor? Kaç parti kapanır? 19 Nisan 2024 | 1.780 Okunma Davul zurnayla saldırı mı olur? İran, İsrail ve Amerika’ya bundan daha büyük bir iyilik yapamazdı! 16 Nisan 2024 | 821 Okunma ÖZEL’İN ERDOĞAN’I ARAMASI NE ANLAMA GELİYOR? YRP’NİN STRATEJİK HATASI 12 Nisan 2024 | 2.067 Okunma AK Parti giderse YRP, SP, DEVA, Gelecek mi iktidar olacak? 09 Nisan 2024 | 612 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar