Ecrin ve Hasan'ın kanında kimlerin eli var?

Tv100 Gazetesi Yazarı Latif Şimşek'in bugünkü (23.11.2022)'' Ecrin ve Hasan'ın kanında kimlerin eli var?'' başlıklı yazısı.

İstiklal saldırısında ağladığımız Ecrin’in, Karkamış’ta şehit olan 22 yaşındaki öğretmen Ayşenur Alkan ile 5 yaşındaki Hasan Karataş'ın kanlarında kimlerin eli var?

Türkiye etrafını saran ateş çemberinde kimlerle dans ediyor?

Bugünün terör örgütleri, PKK/PYD/YPG’yi zaman içinde kimler nasıl üretti ve Türkiye’yi terbiye etmek adına meydana saldı?


1917’de Çarlık yönetimini tarihe gömen devrim olmasa, İngiltere, Fransa ve Rusya arasında, Osmanlı topraklarının pay edilmesine ilişkin Sykes-Picot anlaşmasından belki de kimsenin haberi olmayacaktı. Lenin bu anlaşmayı ifşa ederek, Rusya’nın anlaşmadan çekildiğini açıkladı.

İngiltere ve Fransa bu ifşaya rağmen, Osmanlı topraklarını bölüp parçaladı. Kurtuluş Savaşı’nı kazanan Türkiye hariç, bütün coğrafyayı istedikleri gibi şekillendirdiler ve bu sayede başta petrol olmak üzere tüm zenginlikleri bir asır sömürdüler.

Arapların birer ikişer bağımsızlığını ilan etmesi bu sömürünün önüne geçemedi. Hele İsrail Devleti’nin kurulmasının ardından, İsrail’in güvenliği için yapılanlar, Ortadoğu’yu kan gölüne çevirdi. O kan hâlâ akmaya devam ediyor. Hemen her ülkede kurdurdukları ve kontrol ettikleri terör örgütleriyle bu ülkeleri dizayn ettiler. PKK/PYD/YPG’yi de onlar kurdu. El Kaide’yi, DEAŞ’ı kurdukları gibi. Suriye’de kurmaya çalıştıkları PYD terör devletinin asıl gerekçesi de yine İsrail’in güvenliğidir. İsrail için tehdit görülen, İran-Suriye ve Türkiye’nin sınırlarına bu terör devleti yerleştirilmek isteniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Irak gezisinin şifreleri İsrail Ortadoğu’da dünya savaşı mı çıkaracak? 23 Nisan 2024 | 583 Okunma Erdoğan “bitti” demeden bitmez mi? Kaç yeni parti kuruluyor? Kaç parti kapanır? 19 Nisan 2024 | 1.780 Okunma Davul zurnayla saldırı mı olur? İran, İsrail ve Amerika’ya bundan daha büyük bir iyilik yapamazdı! 16 Nisan 2024 | 821 Okunma ÖZEL’İN ERDOĞAN’I ARAMASI NE ANLAMA GELİYOR? YRP’NİN STRATEJİK HATASI 12 Nisan 2024 | 2.068 Okunma AK Parti giderse YRP, SP, DEVA, Gelecek mi iktidar olacak? 09 Nisan 2024 | 612 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar