Devlete "terörist" ya da "katil" diyemezsiniz!

İstiklal Caddesi’ndeki hain saldırıyı provoke etme anlamına gelecek açıklamalar, “Biz yapmadık” diyen PKK’nın ekmeğine yağ sürerken, teröristlerin ipini elinde tutan uluslararası aktörlerin de...

İstiklal Caddesi’ndeki hain saldırıyı provoke etme anlamına gelecek açıklamalar, “Biz yapmadık” diyen PKK’nın ekmeğine yağ sürerken, teröristlerin ipini elinde tutan uluslararası aktörlerin de hoşuna gidiyor olmalı.

İçişleri Bakanlığı, bombayı koyan kadın teröristin, PKK/PYD tarafından istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini itiraf ettiğini açıklıyor ama birileri buna inanmıyor. Terörist 10 saatte yakalanıyor, birileri tebrik etmek yerine, “Nasıl bu kadar çabuk yakalanır?” sorusuyla bityeniği arıyor. Bir başkası, terörist hastaneye götürülürken, sadece iki polis olduğunu söylüyor. Gerçekte ise her taraf polis kaynıyor. Canı pahasına terörle mücadele edenler itibarsızlaştırmaya çalışılıyor. Eleştirel sınırlar aşılıp, insafsız bir saldırı ve vicdansız yorumlar ön plana çıkıyor.

DEAŞ ve  PKK/PYD gibi tüm terör örgütlerinin ipini elinde tutanların, tasmayı ne zaman ve niçin çözdüklerini anlamak her zaman kolay olmayabilir. Ama tasmanın bağlı olduğu ipi kimin tuttuğunu hep bilirsiniz.

İşte o el tam 100 yıldır Türkiye’nin de içinde olduğu coğrafyayı kan gölüne çeviriyor. Kardeşi kardeşe kırdırıyor, her seferinde haritayı yeniden çiziyor.

TERÖR, MEZHEP KAVGALARI, DARBELER

Orta Doğu’daki “esas oğlan” rolünü, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra İngiltere’den devralan Amerika, petrol ya da stratejik önemi nedeniyle hizaya getirmek/hizada tutmak  istediği ülkelerde birkaç metot uyguluyordu:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Irak gezisinin şifreleri İsrail Ortadoğu’da dünya savaşı mı çıkaracak? 23 Nisan 2024 | 582 Okunma Erdoğan “bitti” demeden bitmez mi? Kaç yeni parti kuruluyor? Kaç parti kapanır? 19 Nisan 2024 | 1.780 Okunma Davul zurnayla saldırı mı olur? İran, İsrail ve Amerika’ya bundan daha büyük bir iyilik yapamazdı! 16 Nisan 2024 | 821 Okunma ÖZEL’İN ERDOĞAN’I ARAMASI NE ANLAMA GELİYOR? YRP’NİN STRATEJİK HATASI 12 Nisan 2024 | 2.068 Okunma AK Parti giderse YRP, SP, DEVA, Gelecek mi iktidar olacak? 09 Nisan 2024 | 612 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar