Cumhurbaşkanı, Kılıçdaroğlu ve Akşener'i davet etse giderler mi, sonuçları ne olur?

Tv100 Gazetesi Yazarı Latif Şimşek'in bugünkü (15.02.2023)'' Cumhurbaşkanı, Kılıçdaroğlu ve Akşener'i davet etse giderler mi, sonuçları ne olur?'' başlıklı yazısı.

Devleti yıpratmanın, insanlara devlete karşı güvensizlik aşılamanın şu ortamda kime ne faydası olacağını biri bana anlatabilir mi?

Siyasetçiler, böyle büyük acılara gark olduğumuz bir günde bir araya gelmeyeceklerse, hangi şartlarda bir araya gelecekler?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mecliste gurubu bulunan partilerin genel başkanlarını, Cumhurbaşkanlığına davet ederek, bu yıkıcı afetin yaralarını sarma konusunda iş birliği ve dayanışma önermelidir. Erdoğan bu daveti yaptığında, icabet etmeyen genel başkanları da millete havale etmelidir.

Şu soru akla gelebilir; Erdoğan’ı açıktan hedef haline getiren, Erdoğan’ı iktidardan indirmek için her yolu deneyeceklerini gizlemeyen muhalefet partileri, bu toplantıda sorunları konuşmak yerine, Cumhurbaşkanı ile tartışmayı hatta kavga etmeyi tercih ederek ve toplantıyı terk ederek yeni bir krizin fitilini ateşleyebilirler mi?

Bu risk mümkün. Sezer’in, Bülent Ecevit’e anayasa kitabını fırlatmasının ardından yaşanan büyük siyasi ve ekonomik kriz aklımızdan hiç çıkmıyor.

Ama bunun da bir çözümü olmalı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan “bitti” demeden bitmez mi? Kaç yeni parti kuruluyor? Kaç parti kapanır? 19 Nisan 2024 | 1.716 Okunma Davul zurnayla saldırı mı olur? İran, İsrail ve Amerika’ya bundan daha büyük bir iyilik yapamazdı! 16 Nisan 2024 | 810 Okunma ÖZEL’İN ERDOĞAN’I ARAMASI NE ANLAMA GELİYOR? YRP’NİN STRATEJİK HATASI 12 Nisan 2024 | 1.756 Okunma AK Parti giderse YRP, SP, DEVA, Gelecek mi iktidar olacak? 09 Nisan 2024 | 610 Okunma Ak Parti’de değişim süreci başlayacak mı? Erdoğan gereğini yapacak mı? 05 Nisan 2024 | 759 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar