CHP 29 Ekim'i neden 3 Kasım'da kutladı?

Tv100 Gazetesi Yazarı Latif Şimşek'in bugünkü (09.11.2022)''CHP 29 Ekim'i neden 3 Kasım'da kutladı?'' başlıklı yazısı.

Kemal Bey’in önce emperyalizmin kalesi Amerika’ya, ardından sömürgeciliğin, köle düzeninin babası İngiltere’ye gidişi, hele hele kara paranın merkezi Londra’dan Türkiye’ye temiz dolarlar getireceği iddiaları, yelpazenin solunda soğuk rüzgarlar estirdi ama fırtınaya da dönmedi. Çoğu bıyık altından acı bir tebessümle “Ne yapıyor Kemal Bey?” demekle yetindi.

Başörtüsü çıkışından Amerika’da sekiz saatlik hamburger molasına, Türkiye Cumhuriyeti’ni uyuşturucu kaçakçılığı ile suçlamasından hayali, “500 milyar dolar buldum” söylemine kadar; kimse ne yapmaya çalıştığına bir anlam veremedi.  Kemal Bey’in Londra serüveninde anlam verilemeyen başka şeyler de oldu. Mesela, 3 Kasım’da CHP İngiltere Birliği’nin, Londra’da düzenlediği Cumhuriyet Balosu’na neden katılmadı? Ve CHP İngiltere Birliği Başkanı Kasım Gül, herkese neden o akşam yemeğe Kemal Bey’in de katılacağını söyledi?

Londra’dan CHP’ye yakın, tanınmış bir Türk iş insanı aradı. Önce Kemal Bey’in “500 milyar getireceği” iddialarını konuştuk. “Kılıçdaroğlu’nun çelişkili açıklamalarını biz de anlamakta zorluk çekiyoruz. Daha önce ‘tefeci’ dediği kuruluşların kapısını çaldı. Altı boş görüşmelerdi. Masada, bu kuruluşların ikinci-üçüncü derecedeki danışmanları ile vardı. O danışmanların değil 500 milyar, 500 dolar yatırım yapacak yetkileri bile yok. Dikkat ettiyseniz o kuruluşlardan Kemal Bey’i doğrulayacak en küçük bir açıklama bile yapılmadı.”

Kemal Bey, kendinden bu kadar eminse, neden o kuruluşlar, en azından görüşmeleri ciddiye aldıklarına dair bir açıklama yapmamışlardı.

İş insanı, “CHP İngiltere Birliği de karışık bu aralar. Yakında kokusu çıkar” dedi.

Neydi kokusu çıkacak olan? Meraklanıp sorular sordum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Irak gezisinin şifreleri İsrail Ortadoğu’da dünya savaşı mı çıkaracak? 23 Nisan 2024 | 542 Okunma Erdoğan “bitti” demeden bitmez mi? Kaç yeni parti kuruluyor? Kaç parti kapanır? 19 Nisan 2024 | 1.779 Okunma Davul zurnayla saldırı mı olur? İran, İsrail ve Amerika’ya bundan daha büyük bir iyilik yapamazdı! 16 Nisan 2024 | 821 Okunma ÖZEL’İN ERDOĞAN’I ARAMASI NE ANLAMA GELİYOR? YRP’NİN STRATEJİK HATASI 12 Nisan 2024 | 2.067 Okunma AK Parti giderse YRP, SP, DEVA, Gelecek mi iktidar olacak? 09 Nisan 2024 | 612 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar