Bakanlıkları altı partiye bölüştürme projesinin altında yatan kurnazlık

Tv100 Gazetesi Yazarı Latif Şimşek'in bugünkü (21.01.2022)'' Bakanlıkları altı partiye bölüştürme projesinin altında yatan kurnazlık'' başlıklı yazısı.

Altı Parti’nin bir araya gelerek seçim ittifakı yapmasında, birlikte cumhurbaşkanı adayı belirlemesinde garipsenecek bir durum yok.

Ama iş, altı partinin liderinin de cumhurbaşkanı yardımcısı olmasına, bakanlıkların altı parti arasında bölüşülmesine gelince, orda bir dakika durun ve düşünün.

Kimsenin niyeti öyle, “Demokrasi için istişari yönetim” falan değil. Bunun adı açık açık, devletin, iktidarın imkânlarını altı partiye bölüştürme koalisyonudur.

Altı partinin liderinin de cumhurbaşkanı yardımcısı olması ve bakanlıkların her partinin oy oranına göre bölüştürülmesinin altında yatan neden de ne olursa olsun Erdoğan’ın gönderilmesine dönük husumet ve bunu gerçekleştirmek için her yolun mübah olması anlayışıdır.

Ulufe dağıtır gibi her partiye bakanlık dağıtılması, aslında her partinin tabanını, sağlam tutma kurnazlığından başka bir şey değil. Mesela, Demokrat Parti’ye oy vermeyi düşünen seçmen; Altılı Masa’nın iktidara gelmesi durumunda, en az bir bakanlığı olduğunu bilecek. “Verdiğim oy boşa gitmeyecek. Kapısını çalacağım bir bakanlık var” diyecek.

Her parti için durum böyle.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’deki Ali Cengiz oyunları turpun büyüğü heybede! 19 Mart 2024 | 1.203 Okunma Para kuleleri ile ilgili Kılıçdaroğlu’nun bildikleri ve yalancı anketler 15 Mart 2024 | 1.066 Okunma Özel, İmamoğlu, Yavaş neden bir araya gelmiyor? 12 Mart 2024 | 618 Okunma Emekliler kime oy verecek? 08 Mart 2024 | 1.182 Okunma 250 bin Dolar’ı inek mi içti, inek dağa mı kaçtı? 05 Mart 2024 | 980 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar