AK Parti-CHP ittifakı mümkün mü? MHP ittifaktan ayrılır mı?

 Normalleşme için destek verenlerin bir Ak Parti-CHP ittifakının gerçekleşmesini çok da mümkün görmediklerine inanıyorum.Kendi penceremden baktığımda; Türk siyasetinde normalleşmeden...

 

Normalleşme için destek verenlerin bir Ak Parti-CHP ittifakının gerçekleşmesini çok da mümkün görmediklerine inanıyorum.

Kendi penceremden baktığımda; Türk siyasetinde normalleşmeden anladığım; Siyasi partiler arasında düşmanlık noktasına varan politikaları terk etmek; Türkiye’nin menfaatleri noktasında işbirliğine açık olmak ve yumuşama/normalleşme adımlarının parti tabanlarına yayılmasını sağlamaktır.

Cumhuriyet Halk Partisi ile kimi konularda uzlaşmak, temel meselelerde bilgilendirmek ve katkı almak ittifak yapılacağı anlamına gelmez. 

Türkiye’nin olağanüstü şartlarında MHP-AK Parti arasında kurulan Cumhur İttifakı, olağanüstü sorunların bertaraf edilmesinde büyük rol oynamıştır. O şartlar altında CHP’nin güya, demokrasi ve insan hakları adına, FETÖ’ye, Gezi kalkışmasına, Kobani olaylarına verdiği destek, siyaseten de büyük bir yanlıştı. Bugünkü CHP yönetiminin geçmişi masaya yatırıp bu yanlışların samimi bir şekilde farkına vardıklarını umuyorum.

MHP’NİN KARŞILIKSIZ...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Akit Medya’ya veda ederken 30 Ağustos 2024 | 4.281 Okunma CHP’de kartlar yeniden karılıyor Kılıçdaroğlu sahneye mi çıkıyor? 27 Ağustos 2024 | 468 Okunma Türkiye için maymun çiçeği tehdidi var mı? 23 Ağustos 2024 | 106 Okunma Tavşana “kaç” tazıya “tut” politikası 20 Ağustos 2024 | 1.424 Okunma Ak Parti 23 yaşını geride bıraktı 16 Ağustos 2024 | 44 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar