Ve yine hayatın içinden 

- Müspet hareket etmek, sadece menfi hareket etmemek haliyle yorumlanamaz. Müspet hareket, öncelikle bir hareket ve aksiyonu içerir. İkincisi, düşmanın oyunlarına gelmemek, tahriklerine kapılmamak, kötülüğe...

Müspet hareket etmek, sadece menfi hareket etmemek haliyle yorumlanamaz. Müspet hareket, öncelikle bir hareket ve aksiyonu içerir. İkincisi, düşmanın oyunlarına gelmemek, tahriklerine kapılmamak, kötülüğe kötülükle değil iyilikle mukabele etmek manalarını da taşır. Ayrıca, müspet hareket, tedbirli ve uyanık davranmayı, işin önünü- sonunu hesap etmeyi,  yapılacakları hem zamana hem de mekana uygun planlamayı; atın önüne et, aslanın önüne ot  koyma yanlışlığından sakınmayı, işi ehline verme basiret ve ferasetini de kapsayan bir anlayış, kavrayış ve stratejinin uygulamalı yekununa verilen bir ad ve unvandır.        

İnsanlarda kan üstünlüğü olmaz, karakter üstünlüğü olur. Bir milletin karakteri ise, çoğunluğun karakteri ölçü alınarak tayin edilir. Bu tayini tarih yapar. Ve her mazi, hem yaşanılır hem de geleceğe ayna tutar.   

Mümkün ile vakiyi birbirine karıştırmamak gerekir. Kabul edilebilir bir delile dayanmadıkça mümkün, vaki kabul edilemez.   

-En...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Takva 23 Mart 2024 | 126 Okunma Hızır Peygamberin ilk dersi 16 Mart 2024 | 481 Okunma Hatıra defterimden (2) 09 Mart 2024 | 529 Okunma Hatıra defterimden (1) 02 Mart 2024 | 406 Okunma FETÖ elebaşının ölü kedi stratejisi 24 Şubat 2024 | 984 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar