Sakarya derindir girme boğar seni!

Adalet Bakanlığının altı binden fazla yeni eleman alacağını duyduğumda içim cız etti. Şimdi ne kadar kripto FETÖ’cü varsa hepsi üşüşecek, yine buralarda milletin başına bela olmayı...

Adalet Bakanlığının altı binden fazla yeni eleman alacağını duyduğumda içim cız etti. Şimdi ne kadar kripto FETÖ’cü varsa hepsi üşüşecek, yine buralarda milletin başına bela olmayı sürdürecekler, diye düşündüm.

Elli binden fazla FETÖ şüphelisinin tutuklu olduğu, yüz altmış binden fazla FETÖ şüphelisinin yargılandığı bir Türkiye’de elbette bu örgüt için en hayati kurum Adalet Bakanlığıdır; ve buralara yerleşmeyi şu konjonktürde başka kurumlara tercih edeceklerinde kuşku yoktur.

Yeri geldiğinde bir zabıt katibi, onlara göre bir savcıdan, bir hakimden daha iyi işler görebilir. Yine yeri geldiğinde bir gardiyan hapishane müdüründen daha fazla işe yarar. Hareket noktası bu mantık olduğu için de sanırım şimdi FETÖ kırmızı alarmı vermiş, başka kurumlara girmeyi şimdilik askıya alarak, mevki-makam ayırımı gözetmeksizin durumu uygun olan her elemanın bu kuruma yerleşmesini karara bağlamıştır.

Zaten üniversiteye gideceklerin ilk tercihlerinin hukuk fakülteleri olması gerektiği hususu daha önceki yıllarda karara bağlanmış ve kendilerinden kabul ettikleri öğrenciler bu fakültelere yönlendirilmişlerdi.

Şimdi Adalet Bakanlığı için yeniden teyakkuz vaktidir. Bakanlık içindeki hiçbir görev küçümsenmeyerek, alınacak bütün personelin mutlaka çok sıkı kriterlere tabi tutulması şarttır. Özellikle hakimlik, savcılık gibi hayati mevkilere getirilecekler, daha öncesine oranla çok daha sıkı denetime tabi tutulmalı, uzaktan yakından terör örgütleriyle ve özellikle FETÖ ile ilişkisi bulunan kişilere mutlaka ayıklayıcı tedbir uygulanmalıdır. Çünkü Gülen, düştüğü yerden doğrulmayı mutlaka deneyecek, yargıda aldığı büyük darbenin intikamını uzun yıllara yayarak almaya çalışacaktır.

Onun uzun vadeli çalışacağı bir alan da hiç kuşkusuz eğitimdir. Örgütün kaybettiği bunca eğitim kurumu yerine, birkaç senedir çalışmalarını hiç kuşku uyandırmayacak bir alana çektikleri ve yoğun bir şekilde çocuk yuvaları, anaokulları açtıkları bilinmektedir. Bununla hem insan kazanma hem de mevcut elemanları aktif kılma gayesi güttükleri gayet net, gayet bedihi bir durumdur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Takva 23 Mart 2024 | 126 Okunma Hızır Peygamberin ilk dersi 16 Mart 2024 | 481 Okunma Hatıra defterimden (2) 09 Mart 2024 | 528 Okunma Hatıra defterimden (1) 02 Mart 2024 | 406 Okunma FETÖ elebaşının ölü kedi stratejisi 24 Şubat 2024 | 984 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar