Rehberi karga olanın..

Kontrollü Kemal’in kontrollü yürüyüşünü, haşa,  yüzbinlerce, milyonlarca defa haşa, Peygamberler Sultanı Hz. Muhammed Aleyhisselam’ın, hükmü kıyamete kadar baki yeni bir devir açan...

Kontrollü Kemal’in kontrollü yürüyüşünü, haşa,  yüzbinlerce, milyonlarca defa haşa, Peygamberler Sultanı Hz. Muhammed Aleyhisselam’ın, hükmü kıyamete kadar baki yeni bir devir açan, eskimiş, köhnemiş bütün devirleri hükümsüz hale getiren bisetinin en önemli, en farikalı olayı olan hicrete teşbih eden bir kişi sadece zır cahil değil aynı zamanda zırzır (edebim müsaade etseydi hınzır derdim) cahildir ki, böyle ak-kara, gece-gündüz, hak-batıl gibi iki zıt olayı dahi birbirine benzetecek kadar  fahiş hatalı bir cahilliğe duçardır. Ya da kapkara bir şartlanmışlığın azat kabul etmez kölesidir.  

İşin niyet tarafını ve manevi cephesini bir tarafa bırakın, böyle bir benzetmenin,  işin şekil yönüyle de tamamen alakasız olduğu gün gibi aşikardır.

Peygamber Efendimiz hicrete bir gece vakti ve gizlice çıkmıştır. Yanında sadece Hz. Ebubekir(r.a) vardır. Kemal’in hurucu, gündüz vaktindedir, alenidir ve yanında yüzlerce insan bu yürüyüşe iştirak etmiş durumdadır. Peygamber Efendimiz, hicreti esnasında bir mağarada üç gün gizlenmiş ve yoluna daha sonra binek üzerinde devam etmiştir. Kemal’in yürüyüşünü ise bu iki halden hiç birine benzetmek kabil değildir.  Lüks dinlenme tesislerini mağaraya, yaya yürüyüşünü binekle yürüyüşe benzetecek halimiz yok ya! Tabii ki, yayan yürüdüğü doğruysa.. Sonra, ne Peygamber Efendimiz, ne de diğer hicret etmiş müminler bir daha asla ikamet maksadıyla Mekke’ye asla geri dönmemişlerdir. Kemal ise, finalde mitingini yapar yapmaz yürüyüşe başladığı  Ankara’ya geri dönecektir..  

Geçen yazımda da söyledim, yine söylüyorum, Kılıçdaroğlu’nun başlattığı bu yürüyüşten, kurguladıkları hiçbir olumlu sonuç çıkmaz ve çıkmayacaktır. Hele, meselenin FETÖ irtibatı bu kadar deşifre olduktan sonra.. 

Çünkü FETÖ için bizim takdir okuyuşumuz, özellikle 17-25 Aralık sivil darbe girişiminden sonra hep hüsran mühürlüdür; 15 Temmuz kanlı darbe girişimi de dahil yaşanan bütün olaylar bizim takdir okuyuşumuzun isabetini doğrulamıştır ve öyle olmaya da devam edecektir.  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran meselesi 20 Nisan 2024 | 492 Okunma Kıssadan hisse: Ağır emanet 13 Nisan 2024 | 403 Okunma Neşter... 06 Nisan 2024 | 588 Okunma Haydi canlar sandık başına 30 Mart 2024 | 183 Okunma Takva 23 Mart 2024 | 131 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar