Örümcekten ders almanın tam vakti

Örümcek ağı, en gelişmiş, en köklü, en sistematik bir devlet yapılanmasıdır. Gizli yanlarını şeffaflığında saklar; görünür, bilinir gibi durur; fakat o görünmezliğini...

Örümcek ağı, en gelişmiş, en köklü, en sistematik bir devlet yapılanmasıdır. Gizli yanlarını şeffaflığında saklar; görünür, bilinir gibi durur; fakat o görünmezliğini, bilinmezliğini bu şekilde perdeler.

Nasıl ki örümcek, ağ içinde bulunduğu yerden ağının her tarafına ait sinyalleri alarak, ağ içine giren en küçük yabancı unsurdan haberi oluyorsa, devlet de böyle davranmalı, kurduğu haber ağı sayesinde dünyanın dört bir yanında oluşan kendi lehindeki ve aleyhindeki gelişmelerden anında haberdar olmalıdır. Düşmanı bilmeli, aleyhinde olanı teşhis etmeli; fakat ona hak ettiği cezayı verinceye kadar bildiğini bildirmemeli, sezdiğini sezdirmemelidir.

Örümcek ağı gücünü zayıf görünümünde saklar, ne ki, ağına biri düşmeye görsün, av ağın içinde çırpındıkça, sadece kendi kötü sonunu hazırlar, onun çırpınışı aynı zamanda ağı meydana getiren ince ipek tellerin güçlenmesine, avı daha güçlü sarmalamasına sebep olur. Böylesi bir ağ yapılanması, devlet yapılanması için, iç kaosu bertaraf etmede, teröristleri etkisiz hale getirmede çok isabetli, çok güçlü bir taktik ve strateji olarak mutlaka kullanılmalıdır.

Örümceğin, avını etkisiz hale getirmede kullandığı bütün taktik ve silahlar devlet tarafından çok rahatlıkla kullanılabilir; ordu ve emniyet güçlerine, bu taktik ve silahların kullanımı öğretilebilir.

Örümcek ağının örülüşü keyfiyeti, her türlü ulusal ve uluslararası sosyal aktivitelerde de model alınabilir. Bu ağ şekli model alınarak, ekonomik, politik, askeri yapılanmalar çok rahatlıkla uluslararası formata dönüştürülebilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Takva 23 Mart 2024 | 126 Okunma Hızır Peygamberin ilk dersi 16 Mart 2024 | 481 Okunma Hatıra defterimden (2) 09 Mart 2024 | 528 Okunma Hatıra defterimden (1) 02 Mart 2024 | 406 Okunma FETÖ elebaşının ölü kedi stratejisi 24 Şubat 2024 | 984 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar