Lüpçüler ittifakı: Kemal-Meral-Temel-Abdullah- Fethullah vs.

Bir siyasetçi için, olmazsa olmaz şartlardan biri “emniyet”tir. Biz emniyeti, hem kendine güvenme hem de muhatabına güven verme şeklinde anlıyoruz. Siyasetçinin, yaptığı işin doğruluğuna, isabetine ve...

Bir siyasetçi için, olmazsa olmaz şartlardan biri “emniyet”tir. Biz emniyeti, hem kendine güvenme hem de muhatabına güven verme şeklinde anlıyoruz. 

Siyasetçinin, yaptığı işin doğruluğuna, isabetine ve başarılı olacağına güvenmesi, uygulamalı siyasetin en önemli dinamiklerinden biridir. Ayrıca kendinde var olan bu güvenin çevre topluluğa yansıtılması, yani, onların da güvene paydaş kılınmaları gerekir.

Güven diplomasinin de özüdür. Siyasetçi mutlaka güvenle ilgili sıfır problemli bir portre çizmek durumundadır. Doğruluk, dürüstlük, ahlakilik gibi güveni besleyen unsurların bütününün de bu bağlamda değerlendirilmeleri gerekir.

Bu konuda bizim için en seçkin örnek Peygamber Efendimizdir. Bilindiği gibi, peygamberlik öncesi dönemde bile onun adı Muhammed el-Emin’dir. En amansız düşmanları bile Peygamberimizi bu sıfatında asla yalanlayamamıştır. 

Siyasetçinin en önemli görevi, içinde yaşadığı toplumda güveni temindir. Bu da ancak hukukun ve ahlakın bütün değerlerine tabi olmakla gerçekleşir.

Örnek yine Peygamber Efendimizdir. Nitekim Kur’an ona “Muhakkak ki sen yüce bir ahlak üzeresin” buyurur. Hz. Ayşe Validemiz Peygamberimizin ahlak için “Onun ahlakı Kur’an’dır” der.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kıssadan hisse: Ağır emanet 13 Nisan 2024 | 397 Okunma Neşter... 06 Nisan 2024 | 585 Okunma Haydi canlar sandık başına 30 Mart 2024 | 183 Okunma Takva 23 Mart 2024 | 129 Okunma Hızır Peygamberin ilk dersi 16 Mart 2024 | 492 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar