Kötülük okumaları

Kötülük her zaman kötüdür. Kötülüğün en büyük zararı da kötülük yapana dönüktür. Onun için ben, kötülük yapılandan çok kötülük yapanın haline...

Kötülük her zaman kötüdür. Kötülüğün en büyük zararı da kötülük yapana dönüktür. Onun için ben, kötülük yapılandan çok kötülük yapanın haline acırım. Kötülük yapılan, kendisine kötülük yapıldığının farkındadır ve bundan kurtulmanın çarelerini arar, çoğu kere de çare bulur. Fakat kötülük yapan, kendisine kötülük yapmakta olduğundan gafildir, bu sebeple de çare aramaz, arasa da nefsi kötülük istediği için çare de bulamaz. 

Kötülüğe kötülükle mukabele etmek bir haktır. Ancak bu hakkı kullanmakta çok kere adalet gözetilemez. Adalet gözetilemediği için de ekseriyetle mazlum zalim durumuna düşer. Halbuki bu hak, affetmek ve daha ötesinde iyilikle mukabele etmek şeklinde kullanılırsa, bu sonuçtan her iki taraf da kârlı çıkar. 

 İyilik gören kötülük sahibi muhatabından iyi bir ders öğrenmiş olur. Kötülüğe iyilikle mukabele eden bu sayede muhatabının muallimi konumuna yükselir. Kötülüğe kötülükle mukabele ettiğinde ise muhatabının seviyesine düşer. 

Kötülük düşüncesi, her türlü kötü ahlakı da içinde barındırır. Kötülük yapan...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Üç zulmet - Üç nur - O fotoğraf 27 Nisan 2024 | 408 Okunma İran meselesi 20 Nisan 2024 | 496 Okunma Kıssadan hisse: Ağır emanet 13 Nisan 2024 | 407 Okunma Neşter... 06 Nisan 2024 | 589 Okunma Haydi canlar sandık başına 30 Mart 2024 | 183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar