İTİLAF GÜÇLERİ: CHP, İP, SP, GP, DP, ZP, PKK, FETÖ VS…

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Latif Erdoğan'ın bugünkü (14.05.2022)''İTİLAF GÜÇLERİ: CHP, İP, SP, GP, DP, ZP, PKK, FETÖ VS…'' başlıklı yazısı.

İtilaf geçici birlikteliktir. İç siyasette muhalefetin Erdoğan düşmanlığında birleşerek bir araya gelmesine de bu bağlamda ittifak değil itilaf denir. İtilaflarda, devamlılık olmadığı gibi faslı müşterek gerekçeleri de çok önemli değildir.

İtilaflarda, gerçek bir dostluk ve dayanışma ruhundan da bahsedilemez. Düşmanımın düşmanı, düşman kaldığı sürece benim dostumdur anlayışı yeterlidir. Böylesi birliktelikler açken yutulur, tokken kusulur cinstendir. Hedefe varıncaya kadar devam etse de sonrasında birbirlerini yer dururlar.

Bütün umutlarını böylesi geçici bir hevese bağlamış siyasi yapılanmanın rüzgâr önünde sürüklenen kuru yapraktan farkı yoktur. İtimat, güven, özgüven sürgündedir. Ahde vefanın esamisi bile okunmaz. Herkes içten pazarlıklıdır. Kabullenmeler geçici, karşılıklı saygı gösterileri yapay ve yapmacıktır. Gören onları tek bir topluluk sanır; hâlbuki kalpleri kalıpları sayısınca farklı farklıdır. Onlar asla yapıcı olamazlar. Çünkü daha işin başında kuruluş kurguları tahrip üzerine bina edilmiştir.

Mevcut...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran meselesi 20 Nisan 2024 | 203 Okunma Kıssadan hisse: Ağır emanet 13 Nisan 2024 | 398 Okunma Neşter... 06 Nisan 2024 | 585 Okunma Haydi canlar sandık başına 30 Mart 2024 | 183 Okunma Takva 23 Mart 2024 | 129 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar