İçimizdeki cehennem ve cennet 

Türkiye’nin de içinde bulunduğu kırk ülkede yangın var. Dünya yangın yerine döndü. Yaz sıcakları, Efendimizin ‘Cehennem soluğu’ buyurduğu hale büründü. Biz de bu olayların...

Türkiye’nin de içinde bulunduğu kırk ülkede yangın var. Dünya yangın yerine döndü. Yaz sıcakları, Efendimizin ‘Cehennem soluğu’ buyurduğu hale büründü. Biz de bu olayların çağrışımıyla, taziye ve geçmiş olsun dileklerimizle birlikte içimizdeki cehennem ve cennete kısaca temas edelim istedik. 

Cennet, cemali tecellilerin mazharı olmanın; ilahi huzura ebedi kabul edilmiş bulunmanın adıdır. Marifet, mükaşefe, müşahede ırmaklarının akıp akıp geldiği yer ve zamanlara tanıklık etmenin insan mahiyetinde hasıl ettiği ledünni hazzı duyabilme, zevk edebilme ancak böylesi bir mazhariyetle mümkündür.    

Cehennem, celali tecellilere kahır suretinde muhatap olmanın; ilahi huzurdan, rahmet televvünlü her tecelliden ebedi tard edilmiş, kovulmuş bulunmanın unvanıdır. Yine cehennem, küfrün, nifakın ve bunlara bağlı bütün olumsuz davranışların insan mahiyetinde hasıl ettiği korkunç tahribat neticesinde müstahak olunan hal ve durum demektir. 

Cennet ebedi irtifa, insani olgunluklarda sürekli yükseliştir. Cehennem, sürekli düşüş, insani...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kıssadan hisse: Ağır emanet 13 Nisan 2024 | 397 Okunma Neşter... 06 Nisan 2024 | 585 Okunma Haydi canlar sandık başına 30 Mart 2024 | 183 Okunma Takva 23 Mart 2024 | 129 Okunma Hızır Peygamberin ilk dersi 16 Mart 2024 | 492 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar