Erdoğan’ı eleştirme kılavuzu

Eleştiri, mükemmele sıçramanın bir yoludur. Fakat doğru ve yerinde yapılan eleştiri böyledir. Yalan ile yapılan eleştiri bühtan ve iftiranın ta kendisidir. Yerinde ve zamanında yapılmayan eleştiri de lüzumsuz...

Eleştiri, mükemmele sıçramanın bir yoludur. Fakat doğru ve yerinde yapılan eleştiri böyledir. Yalan ile yapılan eleştiri bühtan ve iftiranın ta kendisidir. Yerinde ve zamanında yapılmayan eleştiri de lüzumsuz laf ebeliğinden başka bir anlam ifade etmez.

 Fakat yerinde ve zamanında yapılmayan eleştiri bir başka gaye ve maksat da barındırıyorsa, o zaman konu eleştiri olmaktan zaten çıkar, gaye ve maksada uygun bir isimle adlandırılır. Bazen adı işbirlikçilik olur, bazen adı iş bitiricilik olur, bazen nifakla bazen de satılmışlıkla adlandırılır; ne ki art niyetli eleştirilere asla güzel, olumlu, pozitif bir anlam yüklemek mümkün olmaz..

Recep Tayyip Erdoğan, özellikle çok partili dönem sonrası siyasi geçmişimizde en çalışkan, en başarılı, toplum katmanlarının ayrı ayrı her birinde en çok kabul görmüş bir siyasi lider olarak tarihe geçmiş bulunuyor. Demokratik hak ve özgürlükler adına, dünya ölçekli kavga veren sayıları oldukça az liderler arasında mutlaka onun adının da zikredilmesi gerekiyor.

Gecesini gündüzüne katarak, alışılmış standartları alt üst eden bir performansla çalıştığına, aksiyonunu isabetli harekete düğümleyerek sürekli hak hedefe doğru ve süratle mesafe kat ettiğine, dost düşman şahitlik ediyor. Bu şahitliği dostları hüsnü kabulleriyle ilan ederken, düşmanları da kin ve nefretlerinden çatlayacak hale gelişleriyle ifşa ediyorlar. Bu ikinci kısım ifşa da yine bizler için onun duruşunun doğruluğuna ve istikamet üzere bulunuşuna bir delil ve burhan oluyor.

Her zaman söylüyorum, Recep Tayyip Erdoğan siyasi refleksleri güçlü bir liderdir. Şartlara ve yeni durumlara karşı, hak ve haklılık ilkelerinden ödün vermeden, kendini sürekli yenileyebilen, güncelleyebilen bir önseziye de sahiptir. Sosyal hadiselerin dilini okuma becerisi fevkaladedir.

Siyaset, sosyal hadiseleri uzun, orta ve yakın vadede okuma, yorumlama ve hayata geçirme becerisidir. Siyasetin manevra alanı dün-bugün ve yarındır. Bunlardan birini ihmal ettiğinizde mühmel zamanda siz de yoksunuz demektir. Olmadığınız bir yerde icra ve tasarrufta bulunmanız da elbette mümkün değildir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kıssadan hisse: Ağır emanet 13 Nisan 2024 | 397 Okunma Neşter... 06 Nisan 2024 | 585 Okunma Haydi canlar sandık başına 30 Mart 2024 | 183 Okunma Takva 23 Mart 2024 | 129 Okunma Hızır Peygamberin ilk dersi 16 Mart 2024 | 492 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar