Bu savaş ve biz 

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Latif Erdoğan'ın bugünkü (05.03.2022)'' Bu savaş ve biz '' başlıklı yazısı.

“Melikler bir ülkeye girdiklerinde, oranın altını üstüne getirirler. Azizlerini zelil yaparlar. Bunlar da öyle yapacaklardır” (Neml, 34) 

Belkıs, savaşın doğasını işte bu veciz cümlelerle anlatır. Bir ülkeye savaş girdi mi oranın altını üstüne getirir. Bütün insani değerleri boğar, öldürür, yok eder. 

Hele günümüzde, söz konusu tahribin sonuçları korkunçtur. Masumların, sivillerin, kadınların, yaşlıların, çocukların hukuku bugünkü savaşlarda baştan bitiktir. Teknolojinin verdiği imkanlar sebebiyle bir anda bütün dünyanın savaş alanına çevrilmesi, dünyanın bir ucundaki kıvılcımın kısa zamanda bütün dünyayı sarması her an mümkündür ve her iki dünya savaşının tanıklığı ile de vakidir. 

Ekonomik, siyasi, stratejik gerekçe ne olursa olsun, günümüzde savaşı başlatan taraf haksızdır, zalimdir, suçludur. Çünkü global dünyada bu savaşın hiç ilgisiz yerleri de vuracağı tartışmasızdır. Durum böyle olunca, savaş başlatan tarafın bu tartışmasız gerçeği düşünmesi, problemlerini sıcak savaşa tevessül etmeden çözmesi gerekir. Bunu yapmayan kim olursa olsun ve hangi gerekçeyle savaş başlatmış bulunursa bulunsun, insanlık suçu işlemiş bir zalimdir. 

Küfür devam eder; fakat zulüm devam etmez. Zalimlerin akıbetleri her zaman hüsran olmuştur, bundan sonra da öyle olmaya devam edecektir. 

Ukrayna- Rusya savaşında da değişen bir şey yoktur. Rusya savaşı başlattığı için çok açık bir şekilde zalimlik kimliğini sahiplenmiştir. Batılılar, Saddam Hüseyin’e oynadıkları oyunu Putin üzerinde de denemişler ve maalesef yine muhataplarını yanlışa sürüklemede muvaffak olmuşlardır. Saddam, Kuveyt’i işgal etmekle nasıl bir tarihi yanılgıya düştüyse, Putin de Ukrayna’yı işgal ile aynı hataya düşmüştür. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kıssadan hisse: Ağır emanet 13 Nisan 2024 | 396 Okunma Neşter... 06 Nisan 2024 | 585 Okunma Haydi canlar sandık başına 30 Mart 2024 | 183 Okunma Takva 23 Mart 2024 | 129 Okunma Hızır Peygamberin ilk dersi 16 Mart 2024 | 492 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar