Birinci hükümet işbaşında

Mülk Allah’ındır. O, mülkünü istediğine verir; istediğinden mülkünü geri alır. İstediğini istediği sürece aziz eder, istediğini de zelil eder. İstediği şeyi bir anda kıymetlendirir...

Mülk Allah’ındır. O, mülkünü istediğine verir; istediğinden mülkünü geri alır. İstediğini istediği sürece aziz eder, istediğini de zelil eder. İstediği şeyi bir anda kıymetlendirir, itibarlı kılar; istediğinden de kıymetini, değerini istirdat eder. Hayır, O’nun elindedir. Bir şeyin nihayette hayır mı şer mi olduğunu ancak O hükme bağlar. O, her şeye gücü yetendir. İstediğinde geceyi gündüze katar, istediğinde gündüzü geceye dolar. Ölüden diriyi, diriden ölüyü çıkarır. Ve O,  istediğini hesaba, tartıya gelmeyecek ölçekte rızıklandırır. 

Bizim, mülk anlayışımızın temelinde işte bu tevhit ilkeleri vardır. Melik oluş da malik oluş da Allah’tan gayrıya isnat edildiğinde hakiki değil mecazi bir anlam yüklenir. Yani fani, geçici bir hali ifade eder. Hakikisi kast edildiğinde mecaz hükmünü yitirir, anlamsız kalır.  

Berat Albayrak, Maliye Bakanı oldu, ne güzel. Enerji Bakanı olduğunda gösterdiği başarıyı daha fazlasıyla yeni görevinde de göstereceğinde kuşku yok. Emaneti ehline verin, ilahi buyruğu gereğince, bu iş de ehline verilmiş oldu. Ben, Recep Tayyip Erdoğan’ın sırf sıhri bağı sebebiyle ona bu ağır görevi vereceğine zerre kadar ihtimal vermiyorum. Mademki Reis ona güvendi biz de güveniyoruz. Ekonominin en zorlu, en handikaplı döneminde böylesi, genç, dinamik ve işinin ehli Bakana ihtiyaç vardı; o da inşallah yüzünün akıyla bu işin üstesinden gelecektir. 

İşi kolay mı? Elbette hayır. Yusuf olmak kolay mı? Onun misyonu, Yusuf misyonu. Malum, Hz. Yusuf da kendi döneminin Maliye Bakanıydı. O göreve özellikle talip olmuş, hafiz ve alim oluşunu da liyakatine delil göstermişti. Hafiz olmaktan maksat, milletin, devletin malını korumak, güven altına almak ve her türlü haksız tasarruftan sakınmak; alim olmaktan maksat da ekonomiyi bilmektir. Berat Albayrak’ta bu iki özelliğin de olduğuna inanıyor, bu zor görevinde Cenab-ı Hak’tan onu başarılı kılmasını niyaz ediyoruz.  

Berat Albayrak, Sure-i Yusuf’taki devlet rüyasını hayata yorumlasın, istiyoruz. Enflasyonu minimize etmesini, faiz lobilerinin bütün hile ve oyunlarını bir bir açığa düşürmesini, Türk Lirasının kıymet ve değerini dünya ölçekli bir hale büründürmesini, doları tahtından indirecek hamlelere imza atmasını bekliyoruz.  Benimkisi tekrar kabilinden bir hatırlatma. Muhakkak, Sadık Albayrak’ın oğlu, babasından bu dersi, bu şuuru çoktan ve fazlasıyla almıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran meselesi 20 Nisan 2024 | 492 Okunma Kıssadan hisse: Ağır emanet 13 Nisan 2024 | 403 Okunma Neşter... 06 Nisan 2024 | 588 Okunma Haydi canlar sandık başına 30 Mart 2024 | 183 Okunma Takva 23 Mart 2024 | 131 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar