Kirli oyunlar

Amerika, gururun, kibrin, büyüklenmenin bir topluluğu finalde taşıyacağı yer olan büyük felaketlere, altından kalkılması imkânsız belalara davetiye çıkarmış bulunuyor.Artık Amerika için...

Amerika, gururun, kibrin, büyüklenmenin bir topluluğu finalde taşıyacağı yer olan büyük felaketlere, altından kalkılması imkânsız belalara davetiye çıkarmış bulunuyor.

Artık Amerika için yıkım kaçınılmaz, başkasına reva gördüğü her türlü kirli oyun ve entrikanın başına dönmesi mukadder. Tek devletten yalnız devlete düşüşü bu sonuçlara önemli referans.

BM Güvenlik Konseyi’nde Kudüs kararını on dört muhalefete karşı tek başına veto etti. Ardından BM Genel Kurulunda yüz yirmi sekiz ülke Amerika’ya rağmen oy kullandı, Amerika savurduğu o kadar tehdit ve yaptığı bunca kabadayılığa rağmen yanına alabildiği sekiz ülkeyle avunmak zorunda kaldı. Alınan kararların hukuki hiçbir yaptırımı yok, bunu işin başında biz de biliyorduk, Amerika da. Mesele psikolojik gücü ele geçirme çabasıydı.

Türkiye öncülüğünde gerçekleşen BM hamlemiz bu açıdan hanemize kaydı düşülmesi gereken önemli bir başarı. Henüz varılan nokta bir sonuç değil elbet, bir başlangıç; fakat sonuca ümitle bakmamızı temin edecek güçte başarılı bir başlangıç. Kudüs bizimdir ve bizim olarak kalacaktır. Bu sonuca götürücü çalışmada emeği geçen herkesi tebrik ile Cenab-ı Muin’den yardımlarının devamını diliyor, dileniyor, dua ve niyaz ediyoruz.

Bu arada; küresel güçlerin, ölümü gösterip bizi sıtmaya razı etmek istediklerinin de farkındayız. Ortadoğu’da Putin adına gerçekleşen ön açmaların bu oyunun bir parçası olduğunda kuşku da yok. Fakat kader, onların hile ve oyun için yaptıkları bu tür şer atraksiyonları onların hiç beklemedikleri hayırlı sonuçlara tebdil edebilir. Biz de ilahi lütuftan böylesi hayırlı sonuçların ihsanını bekliyor, beklediklerimizin lütfedileceğine de aksine zerre kadar ihtimal vermeden inanıyoruz. Mevla’m görelim neyler, neylerse güzel eyler..    

Gülen, Kudüs’e götürülüp Mesih ilan edileceği vakit için gün sayıyor. Çevresindeki meczupların dünyanın çeşitli ülkelerine dağılıp havralar, kiliseler için güzellemeler yapmaları boşuna değil; bu “büyük gün” için zemin hazırlanıyor. Belki topluca tanassur edecekler. Yahudi olmak isterlerdi; fakat kan bağları buna el vermiyor. Vatikan zaten Yahudi kontrolünde; Yahudi sempatizanı olmaları şimdilik yeterli.  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran meselesi 20 Nisan 2024 | 492 Okunma Kıssadan hisse: Ağır emanet 13 Nisan 2024 | 403 Okunma Neşter... 06 Nisan 2024 | 588 Okunma Haydi canlar sandık başına 30 Mart 2024 | 183 Okunma Takva 23 Mart 2024 | 131 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar