Yüz yıl önce, yüz yıl sonra…

Bir asır önceki gibi Türkiye’yi boğmak istiyorlar ve bunu gerçekleştirmek için de yine bir asır önceki gibi içeriden büyük yarılma, bölünme, çatlak oluşturmaya çalışıyorlar.

ABD’deki başkan değişikliğinin Türkiye ve Ortadoğu politikalarına etkisi şimdiden tartışılmaya başlandı. Irak’ta Barzani ve Kürtlerin, Suriye’de terör örgütü PKK/YPG’nin, Türkiye’de HDP ve CHP öncülüğündeki muhalefetin yeni başkan Joe Biden’dan beklentileri hayli fazla.

Barzani, yeni ABD başkanından Irak’ın bölünerek müstakil bir “Kürt devleti” kurulmasını bekliyor; terör örgütü PKK/YPG ise, öncelikle Türkiye kaynaklı tasfiye ve imha tehdidinin durdurulmasını istiyor. Ardından da tabii ki Suriye’de “otonom devlet” kurulmasını…

CHP ve HDP’nin beklentisi de farklı değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki “Cumhur ittifakı”nın iktidardan uzaklaştırılmasını ve iktidarın CHP öncülüğündeki muhalefete geçmesini bekliyorlar.

Bütün bu beklenti ve isteklerin kaynağı son derece tartışılır. Küresel güçlerin beklentisi ile bu iradeye vekalet etmeye hazır kuklaların rolleri iç içe geçmiş durumda. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar