Yuvarlak masa ve HDP

Akşam Gazetesi Yazarı Kurtuluş Tayiz’in bugünkü (14.02.2022)’’ Yuvarlak masa ve HDP ‘’ başlıklı yazısı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine muhalefet partilerinin toplandığı masada gözler haklı olarak HDP'yi aradı. Ancak HDP bu toplantıya davetli değildi. Oysa CHP, yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok büyük şehir belediyesini HDP'nin desteğiyle kazanmıştı. 2023 seçimleri için masada ittifak ortağı olarak bulunması gerekirdi. Gözler kaçınılmaz olarak HDP'deydi.

Ne var ki, CHP ve İYİ Parti başta olmak üzere diğer muhalefet partileri HDP'li bir masada görünmeye cesaret edemedi. Bunun nedeni açıktır ki milletten korkmaları, seçmenden çekinmeleri. Terör örgütünün siyasi uzantısıyla açık bir şekilde ittifak içinde görünmeyi şimdilik uygun bulmadılar.

Fakat bu, muhalefetin HDP ile ittifakının bittiği anlamına gelmiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı devirmek için arkadan dolanmayı tercih edecekler.

HDP'ye burada verilen rol görünmeden Erdoğan'ın gitmesine katkı sağlaması. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar