'Yeni parti'nin misyonu belli oldu

Abdullah Gül-Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı partinin işlev ve misyonunu Meral Akşener tek cümlede itiraf etmiş: CHP-HDP-İYİ Parti bloğunu muhafazakar dindar seçmene rahat ulaştırmak. Meral Akşener...

Abdullah Gül-Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı partinin işlev ve misyonunu Meral Akşener tek cümlede itiraf etmiş: CHP-HDP-İYİ Parti bloğunu muhafazakar dindar seçmene rahat ulaştırmak. Meral Akşener “tek eksiğimiz bu” diyor. “Neyin eksikliği” sorusunu da Akşener açıkça “Erdoğan’ı devirmek” şeklinde yanıtlıyor. 

İyi de “siyasi partilerin görevi iktidarı devirmek değil midir zaten” denilebilir? Evet, öyledir; ama bunu “kim adına ve hangi güç için yapmak istiyor” sorusunu da yanıtlamak kaydıyla! 

“Millet ittifakına” eklemlenecek olan Gül-Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı yeni parti, kimin adına Erdoğan’ı devirecek? Bunu millet adına, devlet ve ülke çıkarı için mi yapacak? Bu ittifakta PKK’nın siyasi uzantısı olarak HDP var, sol örgütler var; hele hele FETÖ’nün yüzde yüz desteği var. Hep birlikte daha güzel, daha iyi, daha güçlü bir Türkiye için mi Erdoğan’ı devirecekler? Yabancı devletlerin, küresel güçlerin hiç mi dahli yok bu ittifakta?  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 210 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 942 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.353 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 139 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 417 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar