Yeni bir hareketlilik mi var?

CHP ve İYİ Parti’nin önde gelen iki isminin Ankara Hilton’da IMF yetkilileriyle gizli görüşme gerçekleştirmesi; yine CHP, HDP ve Saadet Partisi’nden bazı isimlerin Almanya’da FETÖ ve PKK ile ortak “yeni bir...

CHP ve İYİ Parti’nin önde gelen iki isminin Ankara Hilton’da IMF yetkilileriyle gizli görüşme gerçekleştirmesi; yine CHP, HDP ve Saadet Partisi’nden bazı isimlerin Almanya’da FETÖ ve PKK ile ortak “yeni bir sözleşme” temalı toplantı yapması; erken seçim senaryolarının sürekli gündemde tutulmak istenmesi muhalefetin yeni bir siyasi komplo arayışı içinde olduğuna yoruldu.  

Evet, FETÖ ve PKK’nın 2023 seçimlerine kadar sabretmeleri çok zor. Zira, böyle giderse 2023’e kadar FETÖ ve PKK’nın tasfiye edilmedik unsuru kalmayacak. Bu açıdan FETÖ, PKK ve HDP’nin kaos çıkarma, ülkeyi erken seçime götürme hevesleri sır değil.  

Ne var ki 2023’te işler beklentilerinin aksine, tam ters yönde gelişebilir. Ekonomide ve dış politikada işler yolunda gittikçe hiçbir gücün sandık hesabı tutmaz, Erdoğan’ı sandıkta devirme hayalleri suya düşebilir. Nitekim Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun yeni parti heyecanı daha yola çıkmadan söndü. 

Bu açıdan 2023’e kalmadan, ülkeyi kaos

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar