Vizyonları vesayeti geri getirmek

Altılı masanın son toplantısından çıkan 'eşgüdümlü cumhurbaşkanı' modelini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da 'İkinci Yüzyıla Çağrı' başlıklı...

Altılı masanın son toplantısından çıkan 'eşgüdümlü cumhurbaşkanı' modelini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da 'İkinci Yüzyıla Çağrı' başlıklı vizyon belgesiyle tamamladı. Ortak cumhurbaşkanı adayları seçildiği takdirde, bir komisyon aracılığıyla altılı masadaki genel başkanlara bağlı hareket edecek. Yönetimde 'bürokratlar', 'teknokratlar' daha fazla yer alıp söz sahibi olacak.

Bildirilerle, vizyon belgeleriyle allaya pullaya açıkladıkları model aslında Türkiye'nin eski vesayet sistemidir. Süslü laflarla vaat ettikleri tam olarak vesayeti geri getirmektir. Yönetimde milletin, milli iradenin söz sahibi olmasından bu kadar korkuyorlar işte.

Altılı masa bileşenlerinin belki de yan yana gelmesinin tek sebebi aslında bu. Türk milleti, cumhuriyet kurulduğundan günümüze yönetimde ilk kez 'Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi'yle bu kadar söz sahibi olabildi. ABD başta olmak üzere Batılı güçlerin de en büyük rahatsızlık kaynağı bu yönetim modelidir.

Cumhurb

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar