Veliaht Prens’i aklamaları biraz zor 

Suudi Arabistan Başsavcılığı, Veliaht Prens Muhammed Bin Selman’ın üzerindeki “Kaşıkçı” gölgesini kaldırabilmek için süratli bir soruşturma yürütüyor. Savcılık...

Suudi Arabistan Başsavcılığı, Veliaht Prens Muhammed Bin Selman’ın üzerindeki “Kaşıkçı” gölgesini kaldırabilmek için süratli bir soruşturma yürütüyor. Savcılık, soruşturmada, Kaşıkçı’nın ölümüyle ilgili suçlanan 21 şüpheliden 11’ine suç isnat edildiğini, 5’i için de idam cezası istendiğini açıkladı. 

İyi, güzel; Türk Dışişleri de buraya kadar olan kısmı olumlu karşıladı.  

Ancak Kaşıkçı’nın öldürülmesi için ekip kurma emrini eski istihbarat başkan yardımcısı Ahmed el-Asiri’nin verdiğini kabul etmesine rağmen Suudi Savcılığı, soruşturmanın Veliaht Prens'i kapsamadığını duyurdu.  

Türk tarafını “tatmin” etmeyen kısım tam da burada başlıyor. 

Zira tümgeneral Ahmed el-Asiri, Veliaht Prens’in en yakın adamlarından biri. 2015’ten beri Prens Muhammed’in yakınında. Asiri, Yemen operasyonunu o dönem Savunma Bakanı olan Prens Selman’ın direktifiyle yürütmüş. Bu bağlantıları bütün dünya biliyor. 

Savcılık, Kaşıkçı’yı öldüren ekibi kurma emr

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar