Türkiye’yi doğrulayan ABD raporu

ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü’nün hazırladığı “2019 Dünya Çapında Tehdit Değerlendirmeleri” raporu, Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik müdahale ve...

ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü’nün hazırladığı “2019 Dünya Çapında Tehdit Değerlendirmeleri” raporu, Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik müdahale ve güvenli bölge oluşturma planlarının ne kadar haklı, meşru ve yerinde olduğunu bir kez daha gösterdi. 

Ulusal İstihbarat Direktörlüğü’nün hazırladığı söz konusu raporda YPG için “PKK’nın Suriye’deki milisleri” tespitinde bulunuluyor. Kongrede senatörleri bilgilendiren, Senato İstihbarat Komitesi’nde konuşan Ulusal Güvenlik Direktörü Dan Coats’ın raporda yer alan cümleleri aynen tekrarlaması da ayrıca önemli. 

Ankara’nın YPG’den kaynaklı “terör tehdidi” tezlerini doğrulayan bu rapor, aynı zamanda, ABD’nin “terör örgütleri listesi”ne aldığı PKK’nın Suriye’deki milisleriyle nasıl iş tuttuğunu ve kirli bir ortaklık yaptığını da gözler önüne seriyor. Bu raporla YPG’ye gönderilen binlerce TIR dolusu silahın “PKK milislerine” gittiği de itiraf edilmiş oluyor. 

ABD’de bazı savunma bakanlarının, senatörlerin, b

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar