Türkiye-Rusya ittifakı daha da güçlendi

Türkiye ve Rusya’nın arabulucu olarak garantörlüğünü üstelendiği bu çözüm, iki ülke için uzun süreli bir ittifak birlikteliğinin bugüne kadarki en net göstergesi olarak görülmeli.

Ermenistan’ın teslim olarak anlaşma imzalaması Azerbaycan’ın savaş meydanında kazandığı bir zaferden daha fazla anlamlar içeriyor. Kuşkusuz Azerbaycan, işgal altındaki topraklarını kurtararak tarihi bir parantezi kapatmış bulunuyor. Fakat bunun kadar önemli olan, bu anlaşmanın oluşmasında katkısı bulunan Türkiye ve Rusya arasındaki ortaklığın ileri bir evreye taşınması.

Paşinyan’ın, Azerbaycan’la savaşı başlatmasına neden olan Tovuz’a yönelik provokatif saldırısının arkasında Türkiye ve Rusya’yı karşı karşıya getirme planı yatıyordu. Paşinyan’ın Rusya’yı oyuna getirip Türkiye ile ilişkilerini bozma hesapları bumerang gibi dönerek kendisini vurdu. Putin, bu gerçeği gördüğü içindir Paşinyan’ı desteklemeyerek bugünkü sonu hazırladı. Rusya, Ermenistan’ın teslim olmasıyla neticelenen bu anlaşmayı Türkiye ile birlikte sağladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar