Türk-Rus ilişkilerinde zorlu dönemeç

Esed rejiminin kalleşçe saldırısı sonucu İdlib’de sekiz askerimizin şehit düşmesi gözlerin yeniden Türk-Rus ilişkisine çevrilmesine neden oldu. Merak edilen, daha çok bu krizin iki ülke ilişkilerinde ciddi bir kırılmaya yol açıp açmayacağı yönünde. 

Gelen ilk tepkilere bakılacak olursa, daha önceki uçak düşürme krizinde olduğu gibi, iki ülke ilişkilerinde ciddi bir kırılma yaşanmayacak gibi. Yine de yaşanan sorunun çok ciddi olduğunun altını çizmek gerekiyor. Türk askerleri hedef alındı ve sekiz şehidimiz var. Üstelik kalleşçe ve hain bir saldırı sonucu gerçekleşti bu olay. Bunun bedeli Esed’e elbette ödetilecek. Rusya bir enformasyon sorunu yaşandığını, Türkiye’nin bilgi vermediğini iddia etse de Ankara, gerekli bilgilerin Rus muhataplarına iletildiğini savunuyor.  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar