Sincar'a operasyon beklentisi

Sahadan gelen sinyaller Türkiye'nin çok geçmeden Sincar'a yönelik operasyon için düğmeye basabileceğini gösteriyor

Terör örgütü PKK'nın işgali altındaki Sincar'a yönelik operasyon söylentileri uzun süredir gündemde. Ancak operasyonun zamanlaması ve ne biçimde olacağı netleşmiş değil.

Masada birkaç farklı senaryo var; bunlardan biri Irak merkezi hükümetine bağlı ordunun başladığı işi bitirmesi. Sincar'a konumlandırılan Irak güvenlik güçlerinin, terör örgütlerinin buradan uzaklaştırılmasını sağlaması.

İkinci senaryo Irak ordusu ile Peşmerge'nin ortak operasyon yapması. Üçüncü seçenek ise Türkiye'nin Bağdat ve Erbil'in onayını alarak tek başına bu işi bitirmesi.

Yeni Irak Başbakan Mustafa Kazımi'nin, Sincar konusunda Ankara'ya sıcak mesajlar vermesine rağmen Irak ordusunun böyle bir operasyonu tek başına yapması mümkün...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 210 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 942 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.353 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 139 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 417 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar