Seçimleri liderler kazanır, masalar değil

ABD ve Avrupa'nın Macar seçimlerinde desteklediği 6'lı ittifak kaybetti. 12 yıldır Başbakan olan Victor Orban, Batı'nın desteklediği muhalefet koalisyonuna karşı sandıkta büyük bir zafer kazandı. Macar...

ABD ve Avrupa'nın Macar seçimlerinde desteklediği 6'lı ittifak kaybetti. 12 yıldır Başbakan olan Victor Orban, Batı'nın desteklediği muhalefet koalisyonuna karşı sandıkta büyük bir zafer kazandı.

Macar seçimlerinin en büyük yansıması nedense Türkiye'de oldu. Bizdeki 6'lı ittifak da benzer bir akıbeti yaşayabileceğini iliklerine kadar hissetti herhalde. Muhalefetin akıl hocalığını yapan kalemler de Macaristan'daki seçim sonuçlarından sonra ciddi bir sarsıntı geçirdi.

Kafalarına biraz dank etti de denebilir. Kendilerini fazlasıyla kaptırıp gitmişlerdi. Sanki 2023'ü almış gibi hayale kapılmışlardı.

Ne olduysa Rusya-Ukrayna savaşından sonra oldu aslında. Hava muhalefet için tersine döndü. Dış konjonktürde yaşanan değişim içeride muhalefetin hesaplarını bozdu. İktidarı devralmayı beklerken tarihten silinmek tehlikesiyle karşı karşıya kaldılar.

İşi o kadar abartmışlardı ki, Kılıçdaroğlu her gün devletin ayrı bir kademesini tehdit ediyordu. 'Yarın geld

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar