Seçimleri geride bırakırken...

31 Mart seçimleri için devletin verdiği kamu görevlilerinden oluşan listenin dışına çıkarak sandıkta 19 bin 623 kişiyi görevlendiren mekanizmanın “teknik nakavtı” gerçekleştiren asıl...

31 Mart seçimleri için devletin verdiği kamu görevlilerinden oluşan listenin dışına çıkarak sandıkta 19 bin 623 kişiyi görevlendiren mekanizmanın “teknik nakavtı” gerçekleştiren asıl yapı olduğu anlaşılıyor.

AK Parti de anladığım kadarıyla İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi itirazına dayanak yaptığı bu işlemin seçimlerde yaşanan yolsuzluğun kaynağı olduğunu düşünüyor. Nihai kararı verecek olan şüphesiz YSK’dır; ama karar ne olursa olsun AK Parti’nin, 31 Mart seçimlerine müdahale eden bu gizli mekanizmayı tümüyle deşifre edip gereken tedbirleri alması gerekiyor.

Zira ortada kapsamlı bir “Paralel devlet” operasyonu var. Fetullah Gülen ne diyordu: “Sen karşı tarafı ‘teknik nakavt’ edeceksin. Hep sen haklı görüneceksin, âlem sana haklı diyecek, hukuki müesseseler sana haklı diyecek”.

Büyük ihtimalle ve maalesef bu olayda da “hukuki müesseseler” mevcut seçim sonucunu tasdik edip onlara “haklı” diyecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 210 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 942 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.353 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 139 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 417 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar