S-400'ler meselesi 

Bir defa şunu bilelim; S-400’lere yönelik itirazların zerre kadar haklı yanı yoktur, olamaz. Daha iyisini almayı teklif etmeyen hiçbir görüşün doğruluğu olamaz. Türkiye hangi savunma silahını edineceğine...

Bir defa şunu bilelim; S-400’lere yönelik itirazların zerre kadar haklı yanı yoktur, olamaz. Daha iyisini almayı teklif etmeyen hiçbir görüşün doğruluğu olamaz. Türkiye hangi savunma silahını edineceğine kendisi karar veremiyorsa zaten bağımsız niteliğini çoktan kaybetmiş demektir.  

Soğuk Savaş dönemi geride kaldı. Eski düşmanlar kardeş oldu; yeni ekonomik, askeri ortaklıklar kuruldu.

NATO’nun işlevi değişti. Üyelerin birbirini koruduğu kolladığı bu askeri ittifak, bugün üyelerinin birbirine tuzak kurup asimetrik savaş yürüttüğü bir pakta dönüştü.

Bu yüzden o günlerden kalma argümanlarla dünyanın ve Türkiye’nin bugünkü durumunu değerlendiremeyiz.  

Kaldı ki NATO müttefikimiz olan ABD ve Batı, Türkiye’ye hava savunma sistemi vermeye yanaşmadığı gibi, var olan sistemleri de Suriye savaşının ortasında söküp götürerek “dost” ve “müttefik” olmadıklarını kanıtladılar.  

Ayrıca Pentagon uzun süredir yanı başımıza, doğrudan Türkiye’yi hedef

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar