Oysa iktidar ihtimali bile Kemal Bey'e uzak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin dünkü grup toplantısında yine esti gürledi. Kanal İstanbul'u üstlenecek firmaları, kredi verecek bankaları, altında imzası bulunacak olan bürokratları...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin dünkü grup toplantısında yine esti gürledi. Kanal İstanbul'u üstlenecek firmaları, kredi verecek bankaları, altında imzası bulunacak olan bürokratları ağır bir dille tehdit etti.

Sanırsınız ki, yarın iktidara geleceği kesinleşmiş bir parti lideri, devlet başkanı!

Oysa iktidara gelmeyi bırakın, bunun ihtimali bile Kemal Bey'e uzak.

Kemal Bey, medyanın bu ucuz tehdit diline prim vermesi üzerine böyle havaya girdi. Kendisine güç atfedildiğini fark ettiği için 'geldiğimde şöyle asacağım, böyle keseceğim' demeye başladı. İktidar olma duygusunu sevdi. Yağmasa bile gürlüyor. Bu da hoşuna gidiyor. İlk kez kendisini 'Genel başkan' hissetti desek yeridir.

Ama geçmişten farklı olarak aldığı yol bu kadar. İktidara yaklaşacağı mesafe zaten bundan ötesi değil. Ne toplumsal ne siyasi bir gücü var. 'Geldiğimde', 'iktidar olduğumda' cümleleri dilinde hoş bir tat bırakıyor, o kadar.

Kemal Bey aslında kend

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 210 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 942 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.353 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 139 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 417 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar