Nutuk'tan değil, küresel ajandadan ilham alıyorlar!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türk tarihi için büyük önemi olan Yunan işgalinden kurtuluş gününde dönüp milli mücadeleyi yapanları suçlayan, milleti...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türk tarihi için büyük önemi olan Yunan işgalinden kurtuluş gününde dönüp milli mücadeleyi yapanları suçlayan, milleti aşağılayan, kendi tarihine söven ama işgalci Yunanlar hakkında tek kelime dahi etmeyen konuşmasını 'Atatürk'ten ilham aldım' diyerek izah etti.

CHP'deki Yunan-Roman hayranlığı aslında eskilere, İsmet İnönü'ye kadar uzanır. Resmi tarih, Atatürk'ü de Yunan hayranı göstermek istemiştir. Tek parti döneminde, bunu yeni nesillere de aşılamaya çalıştılar.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı döneminde ise, tuhaf biçimde CHP'de yeni bir Yunan hayranı siyasetçi profili peyda oldu. CHP yönetimi, İstanbul ve İzmir gibi tarihi önemdeki şehirlerin başına bu nitelikteki isimleri getirdi. Bu isimler tam bir Yunan-Roma hayranı çıktı. Öyle ki, şehirlerinde bazı bölgelere antik Yunan'ın askeri liderlerinin isimlerini vererek, işi Türklere nispet yapmaya kadar vardırdılar.

Bu zihniyetin bin yıllık Türk

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar