Muhalif medyanın finansmanında kara para izi

CHP'nin ve muhalefet partilerinin ortak cumhurbaşkanı adayı, Memleket Partisi'nin Kurucu Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP ve İYİ Parti'nin bazı medya kuruluşlarını finanse ettiğini ifşa etti. Halk TV, TELE1 ve KRT'nin...

CHP'nin ve muhalefet partilerinin ortak cumhurbaşkanı adayı, Memleket Partisi'nin Kurucu Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP ve İYİ Parti'nin bazı medya kuruluşlarını finanse ettiğini ifşa etti. Halk TV, TELE1 ve KRT'nin adını veren İnce, bu yayın kuruluşlarına her ay düzenli para aktarıldığını duyurdu. Haftaya damgasını vuran bu iddia, muhalefet medyasında 'Yarabbi çok şükür' havasında karşılandı. TELE1 Genel Yayın Müdürü Merdan Yanardağ 'Hizmet karşılığı para alıyoruz' açıklamasıyla yetindi.

Muharrem İnce'nin açıklamaları sır değil aslında. CHP, İYİ Parti ve belediyelerin muhalefet medyasına aktardığı paranın, kaynağın haddi hesabı yok. Bu paranın kaynağı nereye uzanıyor? Biraz deşilirse muhalefet medyasına büyük miktarlarda kara para aktarıldığı görülecektir.

Muharrem İnce'nin ifşası Aysberg'in görünen yüzü sadece. CHP ve İYİ Parti'ye yakın medyanın finansmanında kara para iddiaları uzun süredir dillendirilmekteydi.

Sözcü Yazarı Yılmaz Özdil, geçtiğ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 210 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 942 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.353 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 139 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 417 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar