MOSSAD'dan, Mazlum Kobani'yi kurtarma operasyonu

Akşam Gazetesi Yazarı Kurtuluş Tayiz'in bugünkü (09.12.2022)''MOSSAD'dan, Mazlum Kobani'yi kurtarma operasyonu'' başlıklı yazısı.

MİT'in Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG'nin üst düzey yöneticilerine yönelik başarılı nokta operasyonları en çok ABD ve İsrail istihbaratının tepkisini çekiyor.

MİT'in, Haseke'de 'Mazlum Kobani' kod adlı Ferhat Abdi Şahin'in 500 metre yakınında SİHA operasyonu yapması biraz daha telaşa kapılmalarını sağladı.

Türkiye'nin olası operasyonlarına karşı sınırın 30 kilometre ötesinde ABD'nin 'güvenli' evlerinde saklanan Mazlum Kobani ve yardımcılarının pek de güvende olmadıklarını MİT'in son operasyonlarıyla anladılar.

Mazlum Kobani'nin yardımcısı Rezan Gelo, Kamışlı'da özel bir araçtayken vuruldu.

Bu operasyonla mesajın nereye, kimlere olduğu anlaşılıyordur. Sıranın kimlere geldiği de sır değildir, okumasını bilenlere.

Amerikan basınında MİT'i hedef alan haberlerin artmasının kaynağında bu nokta operasyonları var. MİT'i durdurmak için 'Amerikan askerlerinin güvenliği tehlikede' yalanını servis edip duruyorlar. Ama asıl endişelendikle

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar