Millet bu tehditlere pabuç bırakır mı?

Bize basit gibi görünse de bu sokak kışkırtmalarının, tehditlerin, toplumu germe çabalarının ulaşmak istediği somut bir hedef var. Türkiye’yi, büyük adımlarla yol aldığı bu tarihi kavşakta çelmelemek ve gerisin geriye eski Türkiye’ye döndürmek!

Muhalefetin 2023’e kadarki stratejisi anlaşıldı. Toplumu kışkırtarak, siyasi tansiyonu yükselterek, kavga gürültü çıkararak, korku yayarak, gerilim üreterek Türkiye’yi 2023’e kadar “erken seçim” havasında tutmaya çalışacaklar. Karambole getirerek 2023’ü alacaklarını sanıyorlar.

Buna karşın ellerindeki malzeme sınırlı. Birkaç siyasetçi, eski asker ve medya müptezeliyle gündemi kontrol etmeye çalışıyorlar. Kamuoyunu kendi gündemleri etrafında toplamaya ve tutmaya gayret ediyorlar. Kendimizi her gün ayrı bir saçma tartışmanın içinde bulmamızın sebebi biraz da bu.

Gündemde seçim olmamasına rağmen medya, aralıksız seçim anketlerini tartışıyor. FETÖ ve CHP bağlantılı araştırma şirketleri sahaya bile çıkmadan üç kuruşa mal ettikleri anketleri medya üzerinden dolaşıma sokuyorlar. Maksat toplum psikolojisini “erken seçim”de tutmak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar