Krize programlanmış ittifak

Aşağı yukarı herkes; iktidar veya muhalefete yakın siyaset uzmanları, yazar ve yorumcular altılı masanın mevcut haliyle krizlere gebe olduğunu kabul ediyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in masadan kalkıp...

Aşağı yukarı herkes; iktidar veya muhalefete yakın siyaset uzmanları, yazar ve yorumcular altılı masanın mevcut haliyle krizlere gebe olduğunu kabul ediyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in masadan kalkıp tekrar oturması bunu açıkça gösterdi.

Muhalefet cephesi, masanın çoklu ve birbirine zıt yapısıyla bir araya gelmesinin büyük başarı olduğunu öne çıkararak kriz ihtimalini seçim sonrasına öteliyor.

İktidara yakın çevreler ise seçime kadar iki ay gibi bir zaman olduğunu ve masanın her an yeni krizlerle patlamaya hazır olduğuna dikkat çekiyor.

Burada dikkatlerden kaçan olgu ise altılı masanın aslında krize programlandığı gerçeği.

Evet, altılı masa ittifakını dizayn eden akıl zaten masayı krize göre programladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar