Kemal Bey mutfakta ‘erken seçim' pişirmekle meşgul

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Filistin halkına yönelik katliamlarını durdurabilmek için büyük bir diplomasi seferberliği başlattı. Erdoğan, İsrail'in kanlı saldırılarının...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Filistin halkına yönelik katliamlarını durdurabilmek için büyük bir diplomasi seferberliği başlattı.

Erdoğan, İsrail'in kanlı saldırılarının başladığı andan itibaren Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye ile temasta. Bu diyalog, kesintisiz olarak devam ediyor.

Erdoğan, uluslararası camiayı harekete geçirmek için de devlet başkanlarıyla tek tek görüşüyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede Erdoğan, İsrail'in sürdürdüğü devlet terörünü durdurmak için bölgeye 'Uluslararası koruma gücü' gönderilmesi önerisini gündeme getirdi. Rusya'nın desteği önemli; zira, Moskova'nın katkı ve işbirliğiyle BM Genel Kurulu'nda İsrail'in saldırılarının önlenmesi hususunda yol alınabilir. Bu arada Rusya, Filistinli sivillere saldırılarından dolayı İsrail'i ilk kınayan ülkelerden biri.

Erdoğan, diplomasi trafiğini ağırlıklı olarak İslam ülkeleriyle sürdürdü. Görüşülen ülkeler

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 210 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 942 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.353 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 139 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 417 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar